Advarer alle Google Chrome-brugere: Ny trussel bliver farligere hele tiden

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Denne her er ekstra snedigt lavet, og derfor er der endnu flere, der risikerer at falde i.

Google Chrome-brugere skal være på vagt.

Sagen er den, at en ny trojansk hest, som spredes i øjeblikket og går under navnet Brokewell, kan stjæle personlige informationer og overtage kontrollen over smartphones.

For at få adgang til dine ting, udgiver denne malware sig for at være en opdatering til Google Chrome, som flere af os bruger hver dag.

Mange vil nok 'opdatere' browseren uden at tænke videre over det, men så vil skaden være sket. For at undgå dette har sikkerhedsfirmaet ThreadFabric valgt at udsende en advarsel.

Sådan skriver mediet Mobilizujeme.

Kamuflerer sig som ægte opdatering

Malwaren benytter sig af en snedig teknik, der får den til at se ud og føles som en rigtig opdatering.

Når brugerne installerer den falske opdatering, aktiverer det malwaren, som kan overvåge alt, hvad brugeren foretager sig på telefonen.

Den følger enhver bevægelse, og den kan se alt, hvad der sker på skærmen. Som du nok kan regne ud, så er det kun et spørgsmål om tid, før den ser en adgangskode eller andre informationer, som kan bruges imod ofret.

Disse informationer sendes til cyberkriminelle, som kan misbruge dem til at få adgang til bankoplysninger eller andre følsomme data.

Brokewell er især farlig, fordi den fortsat bliver mere og mere avanceret.

Bliver farligere hele tiden

ThreadFabric, som har udsendt advarslen forklarer, at den trojanske hest stadig er under udvikling, og at der ofte bliver tilføjet nye funktioner til den, hvilket kun gør den endnu mere farlig.

Selvom det ikke fremgår, om denne malware er kommet til Danmark, er det vigtigt at være forsigtig.

Sikkerhedseksperter anbefaler, at man kun opdaterer sine apps gennem den officielle appbutikker. Derved sikrer man, at opdateringerne er ægte og ikke et forsøg på at inficere din enhed.