5 ord, du aldrig bør søge efter på Google ifølge brugerne selv

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Indtast dem på eget ansvar ...

Når det kommer til søgemaskiner, er det sikkert at sige, at Google har vundet kampen om brugernes gunst.

Uanset om du undersøger bekymrende symptomer, holder øje med dine yndlingsberømtheder eller forsøger at finde svaret på et spørgsmål, der bare er for dumt til at stille et andet menneske, er der kun ét sted, du er på vej hen.

Søgemaskinens navn er endda blevet et verbum. Hvor ofte har man ikke hørt eller brugt udtrykket at "google" noget.

Men det er ikke kun solskin og regnbuer på internettet, da der er nogle ret underlige ting der, som de fleste af os nok gerne vil leve videre uden at se.

Falder over det

De fleste mennesker falder ved et uheld over denne slags ting, mens de er otte sider inde i søgeresultaterne, og heldigvis har brugerne på internetforummet Reddit, et moralsk kompas, så de nu advarer os andre om, hvilke ord man skal være påpasselig med at søge efter

Det vil sige, medmindre du virkelig har brug for noget nyt at tale med din psykolog om – så giver du den bare gas.

Men hvis du ikke ønsker at miste appetitten eller udvikle nogen ny irrationel frygt, bør du for enhver pris undgå at skrive disse ord i Googles søgelinje.

Det er hovedsageligt engelske ord, da rådene på Reddit er skrevet på engelsk. Redaktionen har ikke testet, hvilke resultater der dukker op, hvis man indtaster de danske ord for de samme ting (og vi har heller ikke tænkt os at undersøge det!).

Larvae/larve

Til at skyde tingene i gang kigger vi på ordet "larvae", altså larve.

Der kan være mange årsager til at søge efter netop larver på Google, men hvis du er i dit nysgerrige hjørne, overvejer du måske, hvordan det egentlig ser ud, når larver spiser - og det er her, du skal passe på.

For vvis du tilføjer ordet 'mouth' (mund) foran larverne, før du trykker på enter, er du virkelig på den.

Der findes nemlig en tsunami af meget grafiske billeder af parasitter, der klækker inde i munden på dyr – inklusive mennesker.

Mundlarver lever inde i mundhulerne på deres værter og kan forårsage en farlig infektion, kendt som oral myiasis, som kan efterlade dig med alvorlige skader i din mund.

Degloving/decollement

Hvis du generelt ikke har skræmt fra at skrive mærkelige ord ind i søgemaskinen, vil det at google 'degloving' (decollement) måske gøre det.

Det engelske udtryk dækker nemlig over den engelske betegnelse for en medicinsk tilstand, der i medicinens verden kaldes 'decollement' - hvilket er fransk og bedst kan oversættes til løninng/afrivning.

Det er faktisk et udtryk, der beskriver en virkelig uhyggelig skade, som resulterer i, at stumper af din hud og kropsvæv bliver revet fra resten af ​​dig.

Så hvis du foretrækker at få din dosis af blod fra gyserfilm i stedet for Google Billeder, skal du ikke slå det op.

Krokodil

Hvis du hurtigt bevæger dig videre, vil søgningen efter ordet 'Krokodil' helt sikkert få dig til at føle dig træt.

Krokodil er nemlig navnet på et kødædende stof, som kan gøre pletter på din krop mørke og skællende som en krokodilles, deraf navnet.

Det er slang for det dødelige gadestof, der videnskabeligt er kendt som desomorphin. Det bruges som et billigt alternativ til heroin og siges at gøre brugere til skællende 'zombier'

Krokodil kan forårsage alvorlige hudskader for brugere såsom sårdannelser, infektioner og endda koldbrand - samt den skællignende hud, der kan sammenlignes med en krokodille.

Fournier/Fourniers

Hvis du holder dig til emnet kvalmefremkaldende billeder af forfaldent kød, vil du sikkert også undgå at sætte ordet 'Fournier' ind i Google.

Det er både et fransk efternavn og udtrykket til at beskrive en 'akut nekrotisk infektion' i kønsorganerne, der i bund og grund er en slags koldbrand for dine genitalier.

Medicinsk hedder sygdommen 'Fourniers gangræn' på dansk, og de vigtigste symptomer på det er røde, hævede eller ømme kønsorganer, en temperatur på mindst 38°C og generelt utilpashed, så lad det tegne et smukt billede i dit hoved af, hvad du risikerer ved at søge efter det ord.

Den sjældne og livstruende bakterieinfektion, som ødelægger dit bløde væv, kræver øjeblikkelig behandling, så medmindre du dobbelttjekker, om du har fået det eller ej, bør du bare lade være med at Google det.

Harlequin ichthyosis/Ichthyosis vulgaris

Sidst, men ikke mindst, har vi ordsammensætningen 'Harlequin ichthyosis', som i dansk medicin kaldes 'Ichthyosis vulgaris'.

At google det udtryk vil bringe dig hundredevis af resultater af en sjælden hudsygdom, der rammer nyfødte babyer.

I korte træk får sygdommen babyerne til at se ud som om de er 'dækket med tykke, diamantformede plader, der ligner fiskeskæl' og gør livet meget hårdt for babyen.

Den sjældne genetiske lidelse efterlader nyfødte med meget hård, tyk hud, der dækker det meste af deres kroppe.

Kilde: LADBible