Vigtige hudplejetips til overgangsalderen: Sådan beholder du dit ungdommelige udseende

Sundhed

02/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Der sker meget i kroppen i overgangsalderen og det kan påvirke din hud.

Mens der er masser af almindeligt kendte symptomer på menopause, nævnte kun 22 procent af kvinderne hudforandringer som et problemområde, ifølge forskning fra Hada Labo Tokyo.

Det skriver Express

Lave kollagenniveauer

En ekspert forklarede dog, at ændringen kan få huden til at se mindre end buttet ud.

Women's Health-ekspert, Dr. Catherine Hood og rådgiver for Hada Labo Tokyo hudpleje sagde:

"Overgangsalderen bringer en lang række ændringer med sig, og dette inkluderer ændringer i huden. Under menopause producerer en kvindes æggestokke mindre østrogen, det hormon, der hjælper med at opretholde hudens fyldighed og fugt;" fortæller hun og fortsætter:

"Så når niveauerne begynder at falde, betyder det, at vores hud kan tørre ud og se tyndere ud. Manglen på østrogen kan også føre til lavere kollagenniveauer. Kollagen er noget, som vores krop producerer mindre af, når vi bliver ældre; det er en form for protein, der er afgørende for at hjælpe huden med at forblive fast i stedet for at slappe af. Collagen er også afgørende for sundheden for vores knogler, muskler og sener."

En god hudplejerutine

En god hudplejerutine er vigtig i alle aldre, men den kan gøre en kæmpe forskel, når man kommer ind i overgangsalderen, fortsatte Dr. Hood.

Hun anbefalede at bruge et produkt, der indeholder hyaluronsyre (HA) for at holde huden hydreret.

"Det er vigtigt at modvirke hudforandringer før overgangsalderen. Selvom du ikke har implementeret en hudplejerutine i de foregående år, kan du stadig vise din hud masser af kærlighed ved at sikre, at du bruger fugtgivende produkter fyldt med HA, som hjælper på tør hud, som ofte opleves af kvinder i overgangsalderen." fortæller hun og fortsætter:

"Tør hud fører ofte til linjer, rynker og mat hud. En god creme med masser af HA hjælper med at udfylde linjer og rynker samt intensivt fugter huden dybt."

Der findes en række fugtgivende produkter på markedet, som indeholder HA. At inkludere en af ​​disse er et vigtigt skridt i at bevare et ungdommeligt udseende, forklarede eksperten.