Vasker du dit hår for meget? Frisør deler tips til at få sundt hår uden at overvaske

Sundhed

11/05/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Du burde faktisk kun vaske hår 2 gange i ugen.

Når det kommer til at passe på vores hår, bliver vi ofte bombarderet med råd om, hvordan vi bedst plejer det - fra at gå regelmæssigt til frisør til at bruge varmebeskyttende, hvis du styler med værktøjer som krølle- og glattejern.

Det skriver Mirror

Men det viser sig, at der også er masser af information, du skal vide om at vaske dit hår, da det ikke er så ligetil, som det kunne se ud i første omgang.

2-3 gange i ugen

Nicole Petty fra Milk + Blush, har advaret folk om risikoen ved at overvaske deres hår og delt en generel tommelfingerregel for, hvor ofte de skal shampoo og balsam.

"Hyppigheden af ​​hårvask afhænger af din hårtype og livsstil, men overvaskning er en almindelig fejl, der kan skade dit hår," fortæller Nicole Petty og fortsætter:

"Overdreven vask kan fjerne de naturlige olier og tørre dine lokker ud og efterlade håret med en tilbøjelighed til at gå i stykker og blive tyndere. Derudover kan det sløve den naturlige glans og øge oliesekretionen for at genvinde tabt fugt og fjerne hårfarven hurtigere. Som en generel regel bør du undgå at vaske dit hår mere end 2-3 gange om ugen."

Fedtet hår er tegn på overvask

Nicole fortsatte med at dele et af de vigtigste tegn på, at du overvasker dit hår i øjeblikket, og forklarede:

"Hår, der hurtigt bliver fedtet, kan indikere, at du overvasket håret."

Eksperten advarede om, at den type shampoo, du bruger, også kunne være et problem, og delte flere ingredienser, der skal undgås - herunder sulfater, alkohol og parabener.

"Hvis dette er tilfældet, så prøv at træne dit hår ved at bruge tørshampoo for at forlænge levetiden mellem vaskene og undgå at bruge alt for oliestrippende ingredienser såsom sulfater, parabener og alkohol," tilføjede hun.

Brug de rigtige produkter

Som sådan er det værd at gøre nogle undersøgelser, før du køber nye hårprodukter, for at se, hvad der er i dem, og hvad der vil hjælpe dit hårproblemer.

"Der er en bred vifte af produkter tilgængelige med en endeløs række af ingredienser, men de fleste er rettet mod specifikke hårproblemer. Så undersøg, før du investerer for at få råd om, hvad der vil gavne dit hår mest. For eksempel har tørt hår gavn af nærende olier såsom kokosnød, argan og jojoba, som er rige på vitaminer og antioxidanter og kan trænge dybt ind i håret for at nære og fugte det," fortæller Nicole og tilføjer:

"I mellemtiden kan fedtet hår drage fordel af rosmarin, tea tree og pebermynteolie, da de hjælper med at regulere olieproduktionen, afdæmpe hovedbunden og balancere pH. Særligt beskadiget hår vil drage fordel af opbyggende produkter til at hjælpe med at reparere svage hårstrå. Krøllet hår kan se fantastiske resultater fra ricinusolie og glycerin-baserede produkter, der fungerer som naturlige fugtighedsbevarende midler, der hjælper med at bevare fugten ved at forhindre vandtab."