Væk med myg: 5 naturlige dufte, som holder dem på lang afstand

Sundhed

11/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Insektmiddel er et effektivt middel mod myg, men mange indeholder kemikalier. Derfor bør du overveje ikke-giftige midler, herunder en række naturlige dufte, som "myggene hader" som pesten.

Eukalyptus

Ifølge Melanie Rose fra Nationwide Pest Control er eukalyptus en af de mest hadede lugte blandt myggene: "Grunden til, at disse lugte afskrækker myggene, er, fordi de producerer kemikalier, som myggene ikke kan lide, nemlig linalool og geraniol."

Brug af sæber og lys med eukalyptusduft er derfor effektivt til at holde insekter væk fra dit hjem.

Citrus

Grapefrugt er en citrusfrugt, som myggene hader, da den indeholder en forbindelse kaldet nootkaton. Så i stedet for at sprøjte en super stærk insektmiddel om aftenen, kan du prøve at skifte til at vaske dig med en sæbe, der indeholder en naturlig mængde citrusfrugt. Ligesom et citronellalysestearinlys afskrækker denne sæbe myggene..

Pebermynte

Pebermynteduften er ubehagelige for myggens følsomme sanser og selve tilstedeværelsen af pebermynteplanter kan i nogen grad afskrække disse irriterende flyvende insekter. Knus derfor pebermynte til hudpleje og gnid det på huden eller bruge som en pebermynteduftene body wash. Pebermynteolie er også effektiv til at lindre kløe. Påfør blot en lille mængde på en vatrondel og påfør det på stikket.

Rosmarin

Endnu en alsidig urt. Rosmarin kan bruges til mange ting udover krydderi. Denne aromatiske plante er i øjeblikket meget populær, og millioner bruger den til at hjælpe med at fortykke hår og forlænge længden. Men den kan også indlejres i lotioner eller sprays for at skabe et enkelt middel til at holde myggene væk fra kroppen.

Lavendel

Selvom lavendel måske er en favoritduft for mange mennesker, vil myggene være uenige. De afskyr den gennemtrængende duft fra den lilla blomst og holder sig væk for enhver pris. Som de fleste af planterne på denne liste kan lavendel bruges ved at udtrække olien og påføre den direkte på huden eller lave en body spray.

Eller selvfølgelig plante den i hjemmet.