Tandplejer med overraskende råd: Derfor bør vi deles om én tandbørste

Sundhed

22/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Måske er udmeldingen slet ikke så ulækker som den først lyder.

At dele en tandbørste med dine søskende, som du knap kan holde ud, lyder for mange som et mareridt. Men en tandplejer har anbefalet, at du deler din tandbørste med din husstand, og også bruger supermarked tandpasta, da det er 'præcis det samme' som de dyreste mærker.

Det skriver Ladbible.

Hvis du skulle følge hendes råd, siger Jessica O'Connor, at du kun skulle bruge 422 kroner om året på tandprodukter.

For dem, der bekymrer sig om hygiejne, er det dog ikke noget så ulækkert som at børste med den samme børste, som Jessica foreslår.

I stedet råder Jessica til at købe en elektrisk tandbørste som husstand, hvor hvert medlem har deres eget aftagelige hoved.

Med hensyn til tandpastaen sagde Jessica, at alle dem med fluor ikke har nogen forskelle, så der er ingen grund til at gå efter de dyre. Men gentog hun, at den vigtigste ingrediens at holde øje med faktisk er fluor.

Elektrisk er mest effektiv

Jessica sagde: "Alle mine patienter rådes altid til at få en elektrisk tandbørste. Forskellen mellem manuel og elektrisk er forskellen mellem en kost og en støvsuger. Elektrisk er så meget mere effektivt. Selvfølgelig forstår jeg, at alle kæmper med penge lige nu, så en god måde at skære ned på omkostningerne er bare at få en tandbørste - der er altid en på tilbud - og så købe flere hoveder."

Hun mener man kan kender forskel på hovederne ved at kigge på de farvede bånd:

"Når du køber en pakke med fire hoveder, kommer de alle med et forskelligt farvet bånd i bunden, og du kan også købe forskellige tandbørstehovedbeskyttere, så I alle kan dele tandbørstekroppen."

Bare rens mellem brug

Jessica gav dog udtryk for vigtigheden af ​​at købe hovederne, da det "bare ikke er hygiejnisk" at dele det samme hoved mellem mange mennesker.

Hun tilføjede: "Tør bare tandbørsten af ​​efter brug for at rense enhver tandpasta af."

Da leveomkostningskrisen rammer så mange mennesker lige nu, understregede Jessica, hvor vigtigt tandtjek er for vores generelle helbred.

"Det er virkelig, virkelig vigtigt at gå og få dit tandeftersyn," sagde hun og fortsatte: "Ikke kun er vi der bare og kigger på dine tænder, men vi kan godt lide kræft i mundhulen, og vi kan fortælle så meget på en persons mund som at opdage HIV og diabetes. Der er så mange generelle helbredsproblemer, der kan opdages i munden, som du nødvendigvis ikke ville være opmærksom på. Så det er super, super vigtigt at få dit rutinetjek."

Jessica afsluttede med at sige, at mange tandlæger laver tandlægeplaner, der vil spare dig penge i det lange løb, så det er smart at komme til sine indkaldelser