Svært ved at sove i varme? 2-minutters trick er den hurtigste måde at køle ned

Sundhed

02/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det kræver ingen forberedelse, og kan også bruges, hvis du generelt bare har det varmt i løbet af dagen!

At sove om sommeren kan være en kamp, ​​især når man bliver ramt af en hedebølge, som vi oplevede i forsommeren.

Der er masser af teknikker til, hvordan man kan sove, når det er varmt, men mange af dem kræver en vis forplanlægning og forberedelse.

Hvad hvis du er vågnet op og føler dig svedig og utilpas og har brug for at køle dig selv ned på ingen tid? Vi har et tip til dig.

Her er det: Gå på badeværelset og kør undersiden af ​​dine håndled under koldt vand i et par sekunder.

Venerne i håndledet er tæt på hudoverfalden – mange mennesker vil kunne se dem gennem deres hud – så rindende koldt vand på huden her er en hurtig måde at sænke temperaturen på det blod, der passerer igennem, hvilket igen hjælper kroppen med at føle køligere.

Det vil faktisk virke for en række forskellige områder på kroppen, hvor venerne er nær overfladen. For eksempel halsen, tindingerne eller krumningen af ​​din arm. Men håndled er nok det mest bekvemme og let tilgængelige midt om natten, forudsat at du ikke ønsker at få vand overalt.

Når du har gjort det, skal du lægge dig tilbage i sengen i en halvfosteragtig sidesovestilling, som er den bedste stilling at sove i, når det er varmt.

Hvis du er typen, der ikke har noget imod at forberede dig lidt, er her nogle forebyggende tricks til at hjælpe dit soveværelse til at føles køligere, når sengetid kommer snigende

Luk dine persienner i løbet af dagen

Normalt ville du åbne dine gardiner i løbet af dagen for at lukke lyset ind.

Når det er varmt vejr, vil det at holde dem lukket blokere for solen og skulle holde dit værelse køligere.

Dette er især effektivt, hvis du har mørklægningsgardiner.

Prøv en koldtvandsflaske

Fyld din varmedunk og stil den i fryseren i en time eller to før sengetid.

Dette vil give et øjeblikkeligt kølende hit, selvom du måske ønsker at pakke det ind i et håndklæde for at forhindre kondensvandet i at gøre din seng fugtig.

Overvej en kølemadras

Hvis du bor i et område, hvor det ofte er varmt om natten, så overvej at investere i en af ​​de bedste kølemadrasser. Disse er designet specielt til at regulere temperaturen.

De fleste arbejder passivt ved at bruge materialer, der flytter kropsvarmen væk fra sovekabinen og frigiver den andre steder, eller betræk designet til at forblive kølige at røre ved. Men hvis du virkelig vil gå efter det, er der også en håndfuld produkter, der tilbyder aktiv køling.

Kilde: Tom's Guide