Supercharge dit vægttab: Disse fødevarer øger forbrændingen

Sundhed

09/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Vimal N.

Opdag magiske fødevarer, der kan hjælpe dig med at forbrænde kalorier og bekæmpe mavefedt.

Mad og drikke kan påvirke, hvor meget folk vejer, fordi de indeholder kalorier. Ideelt set bør folk sigte mod at indtage et bestemt antal kalorier om dagen for at sikre, at de forbliver sunde – 2.500 om dagen for mænd og 2.000 om dagen for kvinder er et typisk gennemsnit.

At reducere vores kalorieindtag kan hjælpe os med at tabe vægt, men det kan også hjælpe at indtage fedtforbrændende fødevarer og drikkevarer. For at tabe sig sikkert har ernæringseksperter hos Holland & Barrett delt nogle fødevarer, der faktisk kan hjælpe med at forbrænde mavefedt.

Laks

Højt indhold af omega-3 fedtsyrer i laks kan hjælpe med at reducere inflammation og mavefedt. Dette næringsstof virker ved at øge niveauerne af hormonet adiponectin, som støtter stofskiftet og forbrænder fedt.

Æg

Æg er fulde af protein, så de holder dig mæt i længere tid, hvilket betyder, at der er mindre chance for at snacke mellem måltiderne. Et stort æg indeholder cirka 78 kalorier og 6 g protein.

Avocado

Denne frugt er fyldt med monoumættede fedtstoffer, der kan hjælpe med at reducere appetitten og forhindre opbygning af mavefedt.

Sorte bønner

Tarmbakterier trives på den opløselige fiber, der findes i sorte bønner, og omdanner den til butyrat. Eksperterne hævder: ”Dette stof har vist sig at øge kalorieforbrændingen i undersøgelser udført på mus.”

Søde kartofler

Disse typer kartofler indeholder plantederiverede antioxidanter kaldet carotenoider, der stabiliserer blodsukkerniveauet. Dette kan forhindre, at kalorier omdannes til mavefedt ifølge ernæringseksperterne.

Havregryn

Havregryn indeholder et opløselig fiber kaldet beta-glucan, som danner en gelé i din tyndtarm. Denne gelé hjælper med at sænke blodkolesterolniveauer, understøtter immunsystemet, får dig til at føle dig mæt i længere tid og regulerer blodsukkerniveauerne.

Blommer

Denne populære frugt er en fantastisk tilføjelse til ens kost, da den indeholder fenoler, som er fedt-bekæmpende. Blommer indeholder også pektin, en geléagtig fiber, som reducerer mavefedt og blokerer optagelsen af fedtceller.