Spis denne frugt, hvis du lider af højt blodtryk

Sundhed

14/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Doktor Michael Mosley har delt en frugt, som du bør spise dagligt, hvis du lider af højt blodtryk.

Højt blodtryk kan være uskadeligt i begyndelsen, men på længere sigt kan det føre til alvorlige helbredsproblemer som nyreproblemer, slagtilfælde, hjertekar problemer og endda demens. Derfor har diætist Dr. Mosley delt et tip med Daily Record til at sænke dit blodtryk – og det indebærer at spise én ting hver dag.

Denne rådgivning stammer fra Michaels nye bog, "Bare en ting," som er blevet udgivet i The Sunday Times. I bogen forklarer eksperten 16 forskellige måder, du kan forbedre dit liv ved at tage simple skridt hver dag.

En frugt, de fleste har i hjemmet

Skaberen af Fast800-kostplanen, der er en blandt mange succeshistorier, har beskrevet, hvordan der virkelig er sandhed i det gamle ordsprog "et æble om dagen holder doktoren væk."

Han skriver: "Foruden at indeholde masser af fibre er æbler rig på gavnlige forbindelser de såkaldte flavonoider. De fleste af æblets flavonoider gemmer sig i eller lige under skindet – så ideelt set bør du spise dine æbler med skræl. Sammen med at reducere inflammation og forbedre blodtrykket er de blevet vist at sænke kolesterol og mindske risikoen for diabetes."

Videnskaben er enig

Eksperten bakker op om disse udsagn. I en undersøgelse fra Edith Cowan University i Vestaustralien forskere en gruppe kvinder over 70 i 15 år. De fandt ud af, at de, der spiste mindst et æble om dagen, var 35 procent mindre tilbøjelige til at dø end dem, der ikke gjorde det.

Dr. Mosley tilføjede også, at en ernæringsekspert bemærkede den bedste æblesort at spise hver dag på grund af dens høje koncentration af flavonoider.

Catherine Bondonno, en ernæringsekspert, der er medforfatter af studiet, fortalte, at Pink Lady-æbler er de bedste at indtage, da denne type æble har den højeste koncentration af flavonoider.