Søvnekspert udtaler: Her er fordelene ved at sove nøgen

Sundhed

20/05/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Der kan være flere gode grunde til at droppe nattøjet.

Nu hvor det bliver varmere vejr overvejer flere måske at smide nattøjet når de hopper i seng. Det kan der være både positive og negative ting ved, så vi starter med en advarsel.

Det skriver The Sun

Dr. Hana Patel sagde, at det kunne være forbundet med hygiejniske risici at være nøgen når du sover.

Skift dit sengetøj

Når vi sover, kaster vores kroppe hår, hud, spyt og fækalier - ja, afføringspartikler - ud på vores seng, skrev hun i et blogindlæg.

Denne udskillelsesproces vil sandsynligvis stige, hvis du vælger at sove uden din pyjamas. Dertil kommer, at dit sengetøj samler støvmider, jo længere du sover i din seng, hvilket øger bakterieniveauet i dit soverum.

"Hvis du vælger at sove nøgen, vil jeg anbefale, at du vasker dine sengetøj mindst en gang om ugen," sagde Dr. Patel.

Og hvis du deler seng med en partner, foreslog hun også, at du havde en samtale om søvnpræferencer.

"Hvis du sover ved siden af ​​nogen, vil jeg sige, at det er en personlig præference, om du sover nøgen, så længe begge parter er komfortable og opmærksomme på risiciene," forklarede specialisten.

Forbedre blodcirkulation

Når alt dette er sagt, er der helt sikkert et par fordele ved at sove nøgen, en af ​​dem er, at det forbedrer din blodcirkulation.

Søvnpsykolog Dr. Katherine Hall fortalte tidligere til Sun:

"Når du sover, øges dit blodcirkulation uanset, men at sove nøgen forhindrer alt tøj som sokker eller stram pyjamas i at begrænse blodgennemstrømningen."

God blodcirkulation gør det muligt for hvert organ at fungere korrekt, hvilket hjælper blod og ilt til at strømme gennem vores kroppe.

Det er især afgørende for dit hjerte og dine muskler. tilføjede

"For mænd kan det øge fertiliteten, og for kvinder vil det mindske din chance for infektioner forårsaget af ubehageligt undertøj," fortæller Dr. Hall.

Regulerer kropstemperaturen

At sove nøgen kan også hjælpe med at regulere din kropstemperatur, som altid er højere, når du er syg med tilstande som influenza.

Dr. Patel sagde:

"Mange undersøgelser er blevet udført i termoregulering af søvn, der giver bevis for, at nøgen søvn kan hjælpe med at regulere din temperatur, som altid er højere, når du er syg, så at droppe pyjamasen vil sandsynligvis hjælpe med at få din temperatur ned og hjælpe med at bekæmpe almindelige sygdomme som en forkølelse."

Men selvom det at sove nøgen kan køle dig ned, når du er syg, anbefales det faktisk ikke, når det er varmt udenfor, da det faktisk kan få dig til at føle dig varmere. I stedet anbefalede hun dig at sove i let pyjamas eller sengetøj lavet af naturlige fibre som en 'svedtransporterende barriere'.