Søvnekspert afslører: To sovestillinger der giver dig en bedre holdning

Sundhed

11/08/2023

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Skrevet af Kathrine Frich

Vi kan afslører at det hvert fald ikke hjælper at sove på maven.

Vi har alle vores foretrukne sovestilling, der hjælper os med at falde i søvn, men nogle kan faktisk skade din ryg, mens andre giver dig en bedre holdning. 

Det skriver Dailyrecord

Det er ifølge en kropsholdningsekspert, der siger, at der kun er to sovestillinger, du bør indtage, hvis du vil have en sund rygsøjle og en god holdning.

To positioner der er gode for ryggen

Grundlæggeren af firmaet Levitex, sagde, at det at sove på ryggen eller siden er det bedste for din ryg - men kun hvis det gøres rigtigt.

Selvom disse er klassiske sovestillinger, forklarede han, hvordan de kan gøres endnu mere behagelige - og bedre for din ryg - ved at tilføje et par ekstra puder.

I en TikTok-video på mærkets side forklarede han fordelene ved stillinger kaldet "soldaten" og "drømmeren".

Han forklarede først "soldatens" sovestilling. Hvor man ligger på ryggen i en lige stilling 

"Hvis du ligger på ryggen, understøttes din rygsøjle øjeblikkeligt af madrassen, og du har den mest jævne fordeling af kroppen. vægt," sagde han og tilføjede:

"Hvis du sætter en pude under dine knæ, vil du opdage, at du hælder lidt i bækkenet, og mere af din ryg rører ved sengen, den er nu bedre støttet. Det er nummer et."

Drømmeren og soldaten

I videoen, som har fået over 55.000 likes, fortsatte han med at forklare den bedste måde at sove på siden, også kendt som drømmerpositionen.

Nøglen til denne stilling er at sikre, at hele din krop er korrekt på linje.

"Kliniske beviser dikterer, at du lægger den mindste mængde spændinger på din side i den sideliggende stilling. Du skal have dine ører, skuldre dine hofter dine knæ, dine ankler alle stablet oven på hinanden." fortæller han og fortsætter:

"Hvis du sætter en pude mellem dine knæ og ankler, så vil du tage noget af vægten fra det øverste ben for at holde det bedre støttet."

Fortsætter med at sove på mavne

Hans råd har efterladt seerne splittet, og nogle nægter at stå tro hans ord.

En person jokede: "Men du er garanteret dårlige drømme, hvis du sover på ryggen."

Mens en anden sagde: "Jeg elsker at ligge på min mave så behageligt".

En tredje stædig kommentar lød blot: "Ja nej, jeg fortsætter med at sove på maven."

James har tidligere forklaret sundhedsrisiciene ved at sove på maven, og hvordan det kan forårsage langvarige rygproblemer.

Selvom det kan være behageligt for nogle mennesker, giver søvn på din mave ingen rygsøjlestøtte og bør undgås, medmindre du har en medicinsk grund til det, hvilket han sagde er "meget sjældent".