Søvnekspert advarer: Denne frugt kan smadre din nattesøvn

Sundhed

17/05/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Det er en af de frugter de fleste af os spiser til hverdag.

Hvis du har kæmpet med mareridt for nylig, vil du måske skære ned på dine aftensnacks. Det er almindeligt kendt, at der er visse fødevarer, du ikke bør spise lige før sengetid.

Det skriver Mirror 

Men vidste du, at bananer muligvis forstyrrer din søvn? Nå, det viser sig, at den sunde snack kan være årsag til dine dårlige drømme.

Giver vilde drømme

Eksperterne på sleepjunkie.com bekræftede, at du måske ikke vil spise frugten sent om aftenen, og forklarede:

"Bananer er en superfood, der kan nydes stort set alle tider af dagen. At spise dem for tæt på sengetid kan dog bidrage til en urolig nattesøvn og stimulerer livlige drømme eller mareridt."

Ifølge søvnguruerne er det melatoninstigningen, der er skyld i den påvirkede nattesøvn.

"På grund af deres høje niveau af magnesium, som afspænder musklerne og beroliger kroppen, kan mange mennesker drage fordel af deres beroligende effekt sent om natten. Men bananer producerer også en høj mængde melatonin, og for meget melatonin kan have den modsatte effekt af dens tilsigtet formål."

Hjælper dig med at falde i søvn

Så det er værd at puste op på din bananviden. Når alt kommer til alt, er der ingen, der ønsker at gå glip af søvn.

"Timingen af ​​melatonin er nøglen til at hjælpe med at sove. Ideelt set, hvis du nyder en sen aftensnack før sengetid, så prøv at spise den en time eller to, før du forsøger at sove," forklarer eksperter på sleepjunkie.com

Du kan dog opleve, at bananer rent faktisk hjælper dig med at falde i søvn, da nogle eksperter er alle til snacken.

"Frugter som kiwi og bananer er begge gode muligheder, hvis du føler dig ked af det mod sengetid," hævdede Fergus Smithers, chef for fødevarer hos den plantebaserede opskriftsboks-abonnementstjeneste Grubby. Han rådede: "Kiwier er fyldt med serotonin, en neurotransmitter, der regulerer din søvn-vågen-cyklus, og som naturligvis hjælper dig med at falde ind i en dybere søvn. Tilsvarende er en anden vigtig frugt bananer, som indeholder magnesium, kalium og tryptofan, som hjælper med at slappe af i musklerne og fremme søvnen. Bananer er også meget fiberrige, hvilket får dig til at føle dig mæt og tilfreds, før du falder i søvn."