Skal 2023 være et sundere år? Her er de bedste råd til at komme i gang

Sundhed

01/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Maria K.

Julemad, gode ambitioner og en badevægt, du helst ikke vil møde? Skal det nye år være året, hvor du passer bedre på din krop? På nettet flyder det med tilbud på træning og strenge kure. Men her er 5 råd til at blive sundere på en sund måde.

Hvordan kommer man igang med en sundere livsstil, uden at det kommer til at koste en masse penge, involvere farlige slankekure eller blive en kort fornøjelse, fordi det bliver for surt? 

Der findes mange selvudnævnte fitnessguruer og gode råd til, hvordan du slipper af med den dårlige samvittighed og smider alle de kilo, du gerne vil. Men det hænger sjældent sammen med, hvordan et almindeligt hverdagsliv og pensionisttilværelse fungerer. Men her får du 5 tips, som du kan bruge i det omfang, det passer til dit liv. 

1. Tilpas din træning 

Forbinder du træning med ekstrem hård fysisk træning i et fitnesscenter? Så vil dette råd være lige for dig. Træning findes i mange forskellige former, og du kan gøre det på lige den måde, der passer til dig. Det kan være en gåtur, nogle simple øvelser når du står op eller en hyggelig sports-aktivitet, der ikke kræver for meget.

2. Overanstreng dig ikke 

I tråd med første råd er det vigtigt, at du ikke overanstrenger dig. Lige omkring denne tid af året og særligt januar er der mange, der får et pludseligt og ekstremt behov for en sundere livsstil, men et hurtigt og alt for stort skift i mængden af fysisk aktivitet kan give bagslag. Det er derfor vigtigt, at du starter stille og roligt og tilpasser din træning til dit fysiske helbred.

3. Få en træningsmakker 

Det kan være svært at få rørt sig, men forestil dig, at du gør det sammen med en god ven. Pludselig bliver gå-ruten længere helt af sig selv, fordi snakken går, eller at træningen begynder at indeholde både smil, grin og sved på panden.

4. Skriv træningen i kalenderen 

Det næste råd er, at du begynder at skrive dine træningsaftaler i kalenderen. Når de står i kalenderen, bliver de nemmere at huske – og måske glæde sig til, hvis du finder en træningsaktivitet, du bliver glad for.

5. Sæt kortsigtede mål 

Vil du være verdens hurtigste eller tabe 50 kg? Mål som disse virker urealistiske og langt ude i fremtiden. Det kan være ekstremt demotiverende og derfor er det vigtigt, at du sætter kortsigtede mål, som du kan opnå inden for en overskuelig fremtid.