Sådan reducerer du græspollen og dæmper høfeber i foråret

Sundhed

12/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af K. Sand

Er du plaget af allergi?

Vi er trådt ind i maj og mængden af græspollen i luften stiger, hvilket udløser allergi hos mange mennesker.

Med særligt høje pollenprognoser i visse områder, er det vigtigt at vide, hvordan du kan kontrollere pollenmængden i din have.

Det skriver Express.

Hyppig græsslåning

En effektiv metode til at reducere græspollen er overraskende nok hyppig græsslåning. "Det anbefales at slå græsplænen en gang om ugen i løbet af sommeren, da det er der vækstperioden topper", siger Lucie Bradley, haveekspert ved Toolstation.

Hun forklarer videre: "Som en tommelfingerregel bør du aldrig fjerne mere end en tredjedel af græssets højde ved hver slåning."

Vanding af græsplænen

Let vanding af græsplænen kan også hjælpe med at dæmpe pollenpartikler, så de ikke spredes i luften. "Det bedste tidspunkt at vande på er om morgenen, hvor temperaturerne er køligere, hvilket reducerer fordampning", tilføjer Lucie.

Hun tilråder: "Det er bedst at vande din græsplæne 5 - 10 minutter om ugen - afhængigt af plænens størrelse.

Om foråret og efteråret kan du "håbe" på, at regnen gør arbejdet - men i de tørrere sommermåneder er det afgørende at opretholde en regelmæssig vandingscyklus."

Fjernelse af græsafklip

Selvom græsafklip kan returnere næringsstoffer til plænen, kan overskydende afklip forværre græspollen.

Lucie anbefaler, at opsamle afklippet i en opsamlingsboks på græsslåmaskinen og bortskaffe dem i en beholder til haveaffald eller på en kompostbunke.

"Det er bedst at samle græsafklippet i græsslåmaskinens opsamlingsboks, inden de bortskaffes i en beholder til haveaffald eller på en kompostbunke.

Når den værste pollensæson er overstået, kan afklippet spredes tilbage på plænen," forklarer hun.

Disse enkle, men effektive råd kan hjælpe med at minimere generne ved høfeber og gøre din have til et mere behageligt sted i pollensæsonen.

Kilde: Express