Ny undersøgelse afslører: En tredjedel vasker kun håndklæder hver 3. måned

Sundhed

07/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Der kan vokse både bakterier og svamp i dine håndlæder.

Den bedste Valentinsgave i år kan være en æske Bold 2 i 1. De fleste af os har aldrig haft en knasende håndklædeæra, og sørg for at holde styr på vores vasketøj hvert par dage, selvom det er lidt besværligt.

Det skriver Mirror

En chokerende ny undersøgelse har dog afsløret, at et chokerende antal mennesker kun vasker deres håndklæder en gang om året.

En tredjedel vasker kun hver 3 måned

Eksperter har advaret om, at den uhygiejniske rutine kan øge risikoen for bakterie- og svampeinfektioner. Amor siger også, at det kan resultere i, at din V-Day-dato løber af. Så hvilke byer er de største syndere?

Showers to You undersøgte 2.000 britiske indbyggere om deres vaner med at vaske håndklæder og fik nogle ret grove konklusioner.

Det viste sig, at en tredjedel af respondenterne kun vaskede deres håndklæder en gang hver tredje måned. Hvad værre er, indrømmede otte procent af de adspurgte kun at vaske dem to gange om året – mens tre procent sagde, at deres håndklæder kun går i vask én gang om året.

Showers to You fandt også ud af, at mænd er fem gange mere tilbøjelige til at rengøre deres håndklæder årligt end kvinder.

Bange for hygiejneproblemer

En ud af ni adspurgte (11 procent) sagde, at de ikke er bekymrede over hygiejneproblemer forårsaget af ikke at vaske deres håndklæder, på trods af at de går imod NHS-rådene.

Alarmerende nok indrømmede hver sjette adspurgte, at de ventede, indtil deres håndklæde blev 'stift', før de lagde det til vask.

"Det er afgørende at opretholde ordentlig hygiejne i vores daglige rutiner, herunder brug og pleje af håndklæder," sagde den bestyrelsescertificerede hudlæge Dr. Hamdam Abdulolah Hamed og fortsætter:

"Regelmæssig vask af håndklæder er vigtigt for at bevare renligheden og mindske risikoen for infektioner."

Grobund for bakterier

Eksperten mente også, at håndklæder skaber grobund for bakterier og svampe til at vokse, hvilket kan forårsage en række problemer såsom fodsvamp og gærinfektioner, samt udløse allergiske reaktioner eller hudirritationer.

"Derfor anbefales det at vaske håndklæder efter hver tredje til fjerde brug for at fjerne bakterier, snavs, døde hudceller og allergener, for at sikre optimal hygiejne og minimere sundhedsrisici," tilføjede Dr. Hamed.