Lider du af migræne? Ekspert viser trick til at lindre smerterne på 30 sekunder

Sundhed

10/06/2024

Foto: Screenshot, @DrRowe/YouTube
Foto: Screenshot, @DrRowe/YouTube

Skrevet af J. Bøgen

Derudover kan øvelserne også mindske antallet af migræneanfald over tid.

Det vurderes, at omkring 640.000 danskere lider af migræne, så der er stor sandsynlighed for, at du enten selv, eller kender en, der lider af den nærmest invaliderende lidelse.

Når man først bliver ramt af et migræneanfald, er der ikke meget andet at gøre, end at tage sin medicin, ligge sig i sengen eller på sofaen og bede til de højere magter for at få smerterne til at gå væk hurtigst muligt.

Men ifølge Dr. Michael Rowe fra SpineCare Decompression & Chiropractic Center, er der en bestemt øvelse, som kan lindre dine anfald - og efter hans udsagn faktisk nærmest fjerne smerterne på bare 30 sekunder.

"Skildpadden"

I videoen herunder forklarer Dr. Rowe, at det er en særlig øvelse, der kaldes "skildpadden", du skal give dig i kast med.

Jeg vil ikke begive mig ud i at beskrive øvelsen med ord, da Dr. Rowe selv viser den langt mere fyldestgørende, men jeg vil til gengæld bruge et par ord på at forklare, hvorfor den faktisk virker.

Pointen med øvelsen er, at den fjerner stress fra bestemt muskler, som kan være årsag til både hovedpine og migræne. Derudover kan øvelsen over tid også hjælpe dig til at få en bedre holdning, hvilket i høj grad er relevant, hvis du sidder ved en computer eller bare sidder lænet forover store dele af dagen.

Kæbespændinger

Ifølge Dr. Rowe er en af de knapt så kendte årsager til migræne faktisk spændinger i kæben.

Kæbespændinger kan have mange årsager, men det er særligt et problem, hvis du skærer tænder eller bider hårdt sammen uden at tænke over det - for eksempel hvis du er stresset eller nervøs.

I slutningen af videoen viser Dr. Rowe en lille øvelse, der hurtigt kan lindre kæbespændinger, og dermed mindske smerterne ved migræne og hovedpine generelt.