Læge med overraskende råd: Derfor skal du sove nøgen

Sundhed

15/5/23 | 04:49

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Der er mange af os, der har problemer med søvnen. Vi forsøger alt muligt, men én af de ting, vi måske skal sørge for, det er at smide tøjet inden vi går i seng.

I den kommende vintersæson er der uden tvivl fokus på både velvære, vores sundhedstilstand og ikke mindst hvor meget varme, der er i soveværelset. Alle disse ting påvirker den måde, vi vælger at sove på.

Hvis søvnen ikke træder ind, så bliver vores fysiske og mentale tilstand påvirket. Det er vigtigt, at vi har en ensartet og god søvn. Derfor skulle vi måske lige slå lyttelapperne ud, når søvneksperter udtaler sig.

Så følg lige med her:

"Der er helt sikkert fordele ved at sove nøgen. Den største er måske, at det forbedrer blodcirkulationen. Når du sover, øges blodcirkulationen uanset hvad. Hvis du sover nøgen, er der ikke noget tøj som sokker eller stram pyjamas, der begrænser blodgennemstrømningen," forklarer Søvnpsykolog Dr. Katherine Hall til The Sun.

"Husk, at god blodcirkulation er afgørende for dit hjerte og dine muskler."

Den gode blodcirkulation gør det muligt for alle organer at fungere korrekt. Det hjælper blod og ilt til at strømme gennem vores kroppe, og det øger både vores mentale og vores fysiske sundhedstilstand..

Katherine Hall siger desuden, at det at sove nøgen kan hjælpe med at regulere din kropstemperatur. Hvis du f.eks er syg, vil den altid være højere.

Konklusionen er derfor helt klar. Det kan være gavnligt for både mænds og kvinders sundhed at sove nøgen.

"For mænd kan det øge fertiliteten, og for kvinder vil det mindske risikoen for infektioner forårsaget af ubehageligt undertøj," sagde eksperten.