Læge deler 3 symptomer: Lider du af dem skal du stoppe med at drikke kaffe

Sundhed

01/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Har du nogle af symptomerne?

Kaffe er en populær drik, kendt for sin evne til at hjælpe med fokus og øge energiniveauet.

Det skriver Express

Undersøgelser har også vist, at det kan sænke risikoen for type 2-diabetes, støtte hjerte- og hjernesundhed, fremme vægttab og øge levetiden.

3 faretruende symptomer

Men hvis du lider af tre symptomer, kan det være på tide at stoppe din daglige kop kaffe.

Dr. Sooj, en NHS-praktiserende læge og akutlæge, sagde, at du skal drikke mindre kaffe, hvis du har svært ved at sove, eller hvis du har angst eller hjertebanken.

Dr. Sooj henvendte sig til sine 59.000 følgere på TikTok og rådede yderligere: "Reducer venligst mængden af ​​kaffe, du drikker. Ideelt set stoppe det helt."

Dr. Sooj sagde, at selvom der er nogle sundhedsmæssige fordele ved at drikke kaffe, bør søvn prioriteres.

Han forklarede: "Kaffe har en lang halveringstid, og den forbliver i dit system meget længere, end du tror, ​​den gør. "Det betyder, at din morgenkop kaffe sandsynligvis stadig er i dit system, når du prøver at gå i seng den nat, og det vil reducere kvaliteten af ​​din søvn massivt."

Så mange kopper om dagen anbefales

Når det kommer til blodtryk, siger NHS, at drikke mere end fire kopper kaffe om dagen kan øge dit blodtryk.

For hjertesundhed siger British Heart Foundation diætist Victoria Taylor, at en moderat mængde te eller kaffe (fire eller fem kopper om dagen) burde være fint for de fleste mennesker.

"Forskning viser, at dette niveau af koffeinindtag ikke bør være skadeligt for dit hjertesundhed, påvirke dit kolesteroltal eller hjerterytme," fortæller hun og tilføjer:

“Selvom det har vist sig at drikke kaffe øger blodtrykket, er denne effekt normalt midlertidig og minimeres over tid, hvis du drikker koffeinholdige drikke regelmæssigt. Nogle mennesker er mere følsomme over for koffein og kan opleve hjertebanken. Hvis dette er dig, så er det fornuftigt at undgå koffein. Husk, at koffein findes i en del kilder, herunder: te, grøn te, kaffe, energidrikke, cola og chokolade."