Læge afslører: Derfor skal du ALTID tisse af inden du kører en tur i bilen

Sundhed

01/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Det kan redde dit liv.

En TikTok-stjerne har afsløret den virkelige grund til, at du bør gå på toilettet før en rejse i en bil - og det er ikke grunden til, at du kunne forvente.

Det skriver Express

En læge, der går under brugernavnet medexplained2you på den korte video-hostingplatform, har givet sit råd til at besøge toiletttet før enhver biltur - og det ser ud til at have givet genlyd hos hans fans.

Bedre chance for at overleve

Videoen har haft mere end 988.000 visninger, da han dykkede længere ned i videnskaben bag ikke at holde dig, når du sætter dig ind i et køretøj.

Lægen spurgte: "Vidste du, at du altid skal tisse, før du tager på biltur for at give dig selv den bedste chance for at overleve, hvis du kommer ud for en bilulykke?"

Han tilføjede: "Dette skyldes, at din blære er som en ballon, og når du tisser, tømmer den ballonen. Når du holder den, puster den den op. Hvis du kommer ud for en bilulykke med en oppustet blære, er der større sandsynlighed for, at du får den. noget, der kaldes en intraperitoneal bugvægsruptur. Dette er ødelæggende og kan føre til en hurtig død."

Mindre risikabelt

Lægen forklarede, at havde du besøgt toilettet på forhånd, og dermed tømt 'ballonen', ville det være sværere at "sprænge" ballonen, men selv hvis det gjorde det, ville det forårsage en ekstraperitoneal abdominal ruptur, hvilket er mindre farligt.

Hvis du holder fast i din tisse, kan det forårsage en urinvejsinfektion, som kan påvirke dine urinveje, inklusive din blære, urinrøret eller nyrer.