Læge afgør sagen: Her er det bedste tidspunkt på dagen til at gå i bad

Sundhed

18/9/23 | 12:04

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Det gamle spørgsmål har forårsaget skænderier i årevis – og en ekspert har endelig udtalt sig.

Der er to typer mennesker i verden – dem, der begynder deres dag med et brusebad, og dem, der vælger at gøre det om aftenen, inden de går i seng.

Det skriver DailyRecord

Og i mange år har der været en vedvarende debat om, hvilken mulighed der faktisk er bedre for din hud og for din sundhed generelt.

Der er et tidspunkt

Det viser sig, at der er et tidspunkt, der faktisk er bedst for at opretholde ren hud – hvilket betyder, at det måske er tid til, at du ændrer dine sædvanlige brusevaner.

Der er flere fordele og ulemper ved hver mulighed, men ifølge The Mirror rapporterer Aragona Giuseppe, praktiserende læge og medicinsk rådgiver hos Prescription Doctor, at brusebad om aftenen har flere samlede fordele.

Eksperten forklarer, at brusebad om aftenen hjælper dig med at slappe af og falde til ro efter arbejde eller træning, da de "vasker snavset fra dagen væk."

Forbedrer søvnen

De hjælper også med at forbedre din søvn takket være det varme vand, der har en afslappende effekt, som rapporteret af Glamour.

"Du kan samle luftbårne allergener og irriterende stoffer, snavs og skidt på din krop og dit hår, især om sommeren fra pollen, kemikalier og sved. Så hvis du går i seng uden at tage et brusebad, vil disse overføres til din seng og sengetøj og kan fremme beskidt sengetøj og natlige allergier," forklarede han.

Eksperten tilføjede også, at det ikke at tage et brusebad om aftenen kan forårsage problemer som irriteret, tør hud og akne.

Ikke desto mindre siges det også, at det at tage brusebad om morgenen er effektivt, da det hjælper med at vække din hud og stimulere dine blodceller.

Ren og frisk hud

Olie kan bygge sig op i din hud om natten, men hudlæge Sasha Core fra Beauty + Skin Clinic siger, at dette kan renses ved blot at vaske dit ansigt i stedet.

Sasha forklarede også, hvorfor hun er tilhænger af brusebad om aftenen: "At tage brusebad om aftenen fjerner alle urenheder, der har opbygget sig på din hud i løbet af dagen – olie, snavs og sved er de primære syndere. At fjerne disse urenheder kan nemt gøres ved at udføre en dyb rensning under bruseren, hvilket betyder, at du går i seng med ren, frisk og klar hud."