Ville bare løsne spændinger: Brækker nakken med sine egne hænder

Sundhed

12/08/2023

Foto: TikTok
Foto: TikTok

Skrevet af Magnus Møller

Oprindeligt havde Lily Zacharias til hensigt at løsne en spænding i sin nakke. Hun prøvede at få den til at "knække", men det skulle hun aldrig have gjort.

I en video, der allerede er blevet set mere end 8,2 millioner gange, fortæller TikTok-brugeren Lily om sin traumatiske oplevelse.

Efter oplevelsen skulle hun ikke kun gå med en nakkekrave i to uger. Der fulgte også flere måneder med besøg hos hendes fysioterapeut.

Ikke desto mindre syntes den unge kvinde at have haft held i uheld. Historien kunne trods alt have endt med et fatalt udgangspunkt.

Lily forklarer sine mere end 13.500 følgere i to videoer, hvad der egentlig skete den skæbnesvangre dag. Hun brækkede simpelthen sin nakke på den tredje dag af sit studium i 2013. Det skete efter hun havde forsøgt at lade den "knække", hvilket var en fast del af hendes daglige morgenrutine!

"Jeg havde smerter. Jeg fik meget store smerter," huskede hun og tilføjede, at hun var bange for at ringe til sin mor. Hendes mor havde nemlig gentagne gange sagt til hende, at hun skulle stoppe med at "knække" nakken, da hun på et tidspunkt ville kunne få alvorlige skader.

Fordi Lily ikke længere kunne bevæge sin hals en millimeter og havde forfærdelige smerter, slugte hun til sidst sin stolthed.

Sammen med sin mor gik hun på skadestuen. Der fandt den unge kvinde ud af, at hun havde pådraget sig en kompressionsbrud på de øverste to hvirvler og havde strakt og forstuvet "næsten alle sener og ledbånd" i nakken.

Egentlig skulle sådan noget ikke kunne ske så hurtigt. Alligevel forklarede lægen til sidst, at hun led af et syndrom, der gjorde, at hendes led var mere løse end normalt.

Selvom sådanne tilfælde forekommer yderst sjældent, anbefales det altid at opsøge en ekspert ved alvorlige spændinger i stedet for at forsøge at få nakken til at "knække" selv.

Det er noget, Lily helt sikkert har taget til sig siden da.

Nu forsøger hun ikke længere at knække sin nakke, men søger i stedet professionel hjælp, hvis hun har problemer med nakken.

Hvis du kender nogen, der knækker deres nakke, så send denne artikel videre til dem. Måske kan du spare dem for en tur på skadestuen.