Kvinde troede, hun var forkølet – sandheden var meget værre

Sundhed

16/10/2023

Foto: Screenshot, Youtube, SWNS
Foto: Screenshot, Youtube, SWNS

Skrevet af Mia R.

Da Caoimhe Reddy, en 26-årig kvinde, gik i seng med en let forkølelse, anede hun ikke, hvad næste morgen ville bringe. Det, der startede som en uskyldig forkølelse, tog en uventet drejning.

Da Caoimhe vågnede op, kunne hun ikke mærke venstre side af sit ansigt. Hun forsøgte at drikke sin morgenkaffe, men væsken løb bare ud af munden på hende. En hurtig tjek i spejlet bekræftede hendes frygt: Den venstre halvdel af hendes ansigt var lammet.

Selvom hun først troede, at hun havde sovet skævt, gjorde et opkald til skadestuen det klart, at situationen var alvorlig. Hun kunne have haft et slagtilfælde.

Men efter syv ugers tests var lægerne stadig i tvivl om, hvad der havde forårsaget Caoimhes ansigtslammelse. Denne gådefulde sygdom har gjort det svært for hende at spise, drikke og tale, og hun har mistet smagsløgene i halvdelen af sin tunge.

En uendelig række af tests

Selvom Caoimhe blev hastet til hospitalet, hvor hun blev undersøgt for muligheden af et slagtilfælde, en traumatisk hjerneskade eller en infektion, kom ingen af testene tilbage med en bestemt diagnose. Hun blev sendt hjem med steroidtabletter og måtte vende tilbage til hospitalet adskillige gange for yderligere tests.

Det bedste gæt fra lægerne er nu, at hun lider af betændte ansigtsnerver forårsaget af en infektion. Men trods antibiotika, antivirale midler og steroider har hendes lammelse ikke forbedret sig.

Livet med ansigtslammelse

Caoimhes tilstand har påvirket hendes daglige liv dramatisk. Hun føler sig ikke længere komfortabel ved at spise og drikke offentligt, og selv simple opgaver som at besøge en kaffebar er blevet en udfordring.

Hun udtaler: "Alt, hvad jeg gjorde før lammelsen, føltes pludselig umuligt. Jeg frygtede folks reaktioner og spørgsmål."

Nu forsøger Caoimhe at møde sin tilstand med så meget positivitet som muligt. Hun udtaler: "Jeg vil bare være så glad og sund som muligt." Hun har taget initiativ til at begynde at løbe og forsøger akupunktur for at tage hånd om både sin mentale sundhed og lammelsen.

Hendes historie er en påmindelse om, hvor uforudsigelig livet kan være, og hvor vigtigt det er at værdsætte vores sundhed, mens vi har den.

Kilde: Metro og SWNS