Kvinde gik i bad med sine kontaktlinser i - det endte med at koste hende det ene øje

Sundhed

28/01/2024

Skrevet af Kathrine Frich

Kvinden led i 5 år før hun endelig fik fjernet sit øje.

En læge har virkelig skræmt folk fra at bruge kontaktlinser efter at have beskrevet sagen om en kvinde, der endte med at få fjernet sit øje.

Det skriver Ladbible.

TikTok-lægen, kaldet GP Samuel, kører en serie på sin side kaldet 'New Fear Unlocked' og - for at være helt ærlig over for dig - hvis du er en person, der er afhængig af kontaktlinser, vil den sandsynligvis leve op til navnet.

Mister sit øje

Det drejer sig om en kvinde fra Leicestershire ved navn Marie Mason, som udviklede et meget mærkeligt problem, der til sidst førte til, at hendes øje blev fjernet.

I sin video fortalte GP Samuel hele historien.

"Hun bruger månedlige kontaktlinser og gik ofte i bad med dem, indtil en dag, hvor hendes syn blev dårligere. Hendes optiker sendte hende straks for at se sin øjenlæge, hvor de diagnosticerede hende med [en] kontaktlinserelateret infektion. Uheldigvis for hende var dette ikke din typiske bakterielle infektion. De fandt ud af, at dette var forårsaget af en parasit, der kan findes i postevand, som kan gå under din kontaktlinse, når du er i bad. Den parasit kaldes acanthamoeba."

5 gode råd

Samuel forklarer også hvorfor antibiotiske øjendråber ikke virker mod denne type parasit. 

"Som navnet antyder, er det en amøbe, ikke en virus [og] ikke en bakterie, hvilket også betyder, at typiske antibiotiske øjendråber ikke er særlig effektive mod dette. Dette forklarer, hvorfor Marie led i fem år, og på trods af at hun prøvede forskellig medicin [og] havde tre hornhindetransplantationer, endte hun med at få fjerne sit øje."

De fleste mennesker vil sige 'hold op med at skræmme os, det er sjældent, kontaktlinseinfektioner påvirker kun omkring én ud af 5.000 mennesker, acanthamoeba er endnu sjældnere', men når det er alvorligt, kan [det] forårsage synstab.

Her er Samuels råd for at fortsætte med at bruge kontaktlinser men minimere risikoen for komplikationer.

  1. Lad være med at svømme, sove eller gå i bad med dem på.

  2. Daglige kontaktlinser har højere risiko så de må ikke genbruges.

  3. Vaske altid dine hænder, før du håndterer kontaktlinser.

  4. Brug kun godkendte opløsninger.

  5. Skift dit linsehylster regelmæssigt.

Kan ikke køre bil mere

Denne hændelse fandt sted i 2015, men fortsatte i flere år, indtil Marie til sidst måtte have sit øje fjernet.

Nu er hun tilbage på arbejde og lever et næsten normalt liv igen, selvom hun indrømmede, at hun 'kæmper nogle gange'.

Efter prøvelsen i slutningen af ​​2022 sagde hun:

"Mit liv er okay nu, jeg er ikke gået tilbage på arbejde til det sted, jeg forlod, men jeg arbejder nu for min mand. Jeg er også stærkt involveret i kirken, hvor jeg laver en masse frivilligt arbejde, så mit liv har ændret sig, men det er en dejlig forandring, og den er anderledes. Det eneste, jeg ikke er gået tilbage til, er at køre bil, jeg stoppede med at køre ret tidligt, fordi jeg ikke var tryg ved det, og jeg har ikke selvtilliden til at gå tilbage til det, så det er det vigtigste ting, der har ændret sig for mig."