Hvornår skal vi dø? Simpel 2-minutters test kan eftersigende afsløre det

Sundhed

21/11/23 | 14:00

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Kunne du finde på at lave sådan en test?

De siger, at “nysgerrighed dræbte smedens kat”, og hvis din egen sans for nysgerrighed er stor, så er du måske interesseret i en hurtig test, du kan lave, som forudsiger, hvornår du skal dø.

Selvfølgelig tror du måske, at du er bedre stillet ved ikke at vide det og foretrækker, at det øjeblik, hvor det sidste gardin falder for dit liv, burde være en overraskelse.

Du er dog nået så langt, så vi vil antage, at du vil vide, hvad der sker med denne dødsforudsigende test.

Det er en nem test at lave, alt hvad du behøver er dig selv og en smule gulv i et anstændigt rummeligt område, hvor du ikke kommer til at falde mod noget og få din dødsårsag til at blive 'død, mens du tager en test for at forudsige deres tidspunkt død'.

Denne test kaldes 'sidde til stå', og den er virkelig enkel at udføre, når du har fundet plads nok gulvet.

Sådan laver du testen

Først og fremmest skal du sætte dig ned med benene over kors. Du starter med 10 point.

Dernæst skal du prøve at rejse dig fra din siddeposition med krydsben uden at bruge dine hænder eller arme til at hjælpe.

Du mister et point for at bruge hånden, knæet, underarmen, siden af ​​benet eller ved at placere din hånd på en hvilken som helst del af dit knæ eller lår.

Når du har rejst dig, skal du trække det antal point, du skulle tabe for at komme fra jorden, og tænk på din endelige score.

Sådan virker det

På dette tidspunkt undrer du dig måske over, hvordan denne 'sid-til-stå-test' skal forudsige, hvornår du vil dø.

Denne test kommer fra en undersøgelse af fremtidig levetid fra European Society of Cardiology, hvor de fik tusindvis af mennesker til at prøve testen.

De fandt ud af, at personer, der scorede mellem nul og tre point, havde seks gange større risiko for at dø inden for de næste seks år end deres jævnaldrende.

At score under otte på testen betød stadig, at du havde en højere risiko for død inden for seks år, så man prøver at score et sted inden for otte til ti, hvis du vil være i live i længere tid.

Hvis du lige har prøvet det og er bekymret, skal du tænke på, skal du huske, at testen normalt henvender sig til personer mellem 50 og 80 år, så hvis du er ung og scorer meget godt på testen, betyder det ikke, at du skal blive alt for kæphøj.

En del af logikken bag testen er, at den måler din styrke, og hvor dygtig du er til ikke at falde omkuld. Fald kan være utroligt farlige, jo ældre du bliver.

Eksperter har sagt, at testen er en god 'hurtig og uhyggelig’ måde at kontrollere visse helbredstilstande på, men du bør ikke kun fokusere på testen.

Hvis du består med glans, men gør masser af usunde ting som at ryge, skal du ikke forvente at den virker.

Kilde: LadBible