Handicappet mand chokeret efter overfusning: Du ser ikke handicappet ud!

Sundhed

13/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mia R.

En handicappet mand blev overfuset for at bruge en handicapparkeringsplads, fordi han ikke se handicappet ud. Nu har sønnen udtalt sig.

En mand har delt sin frustration på Reddit efter at have modtaget en nedladende note på sin fars bil, mens denne besøgte hans mor på USC Norris Cancer Center. Hans far, der er handicappet og gennemgik en hofteoperation, blev beskyldt for ikke at være handicappet nok til at bruge en handicapparkeringsplads.

Uventet konfrontation

I Reddit-indlægget forklarede sønnen, at hans far havde modtaget en håndskrevet note fra en fremmed, der kritiserede ham for at bruge en handicapparkeringsplads.

Noten lød: "Du burde skamme dig over at bruge denne parkeringsplads og ikke lade den være til nogen, der virkelig har brug for den. Jeg har taget video af dig og din bil og vil rapportere det til overordnede. Du ser ikke handicappet ud for os, vær venligst mere hensynsfuld over for ældre."

Folkets reaktioner

Andre brugere på Reddit udtrykte deres forbløffelse over skribentens frækhed. En bruger delte en lignende oplevelse, hvor han hjalp en ven med alvorlige mobilitetsproblemer og hjerteanfald. Han oplevede gentagne gange at blive konfronteret af folk, der tvivlede på hans behov for handicapparkeringspladsen.

En anden bruger fortalte om sit barn med Perthes sygdom, hvis hofteled var opløst. Barnet brugte kørestol både før og efter operationen, og forælderen oplevede ofte at blive råbt ad af folk, der antog, at de uberettiget brugte en handicapparkeringsplads.

Ændret holdning

En tredje Reddit-bruger delte en historie om, hvordan folks holdninger ændrede sig, da de så hans skrøbelige bedstemor komme ud af bilen. Han udtrykte ønsket om, at folk ville lade være med at dømme andre, når de ikke kender hele historien.

En lektion i empati

Disse hændelser understreger behovet for større forståelse og empati over for handicappede. Mange handicaps er ikke synlige, og det er vigtigt ikke at dømme folk baseret på deres udseende alene. Disse oplevelser minder os om, at vi skal være mere opmærksomme og tålmodige med dem omkring os, især når det kommer til handicappedes rettigheder og behov.

Kilde: The Mirror