Hårspecialist: Sådan styrker du din hårvækst og får stærke lokker

Sundhed

30/5/23 | 08:44

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

En hår- og hovedbundsspecialist har delt deres brancheviden for tykkere lokker med et nyt og overraskende vidundermiddel.

Naturligt hack til håret

En hårtabsspecialist har delt et naturligt hack til at øge væksten for tykke, lækre lokker – og det er ikke rosmarinolie. Den virale æteriske olie er ellers blevet en populær hjemmebehandling til udtynding af hovedbund, da den indeholder naturlige kemikalieforbundne forbindelser, der hjælper med at fremskynde cellevækst, hvilket er hvordan hår vokser.

Men på grund af dens høje styrke kan rosmarinolie faktisk forårsage hudbetændelse, hvis den bruges forkert, og det kan føre til yderligere hårtab. I stedet bør du bruge en helt anden type olie.

Det naturlige vidundermiddel til håret

Hårekspert Arran Isherwood, Senior Trichological Specialist hos FUE Clinics, deler her sin fantastiske besyv med brugen af græskarkerneolie:

"Den naturlige, næringsrige olie er høj i fedtsyrer såsom omega-3, omega-6 og omega-9, vitamin E og B og mineralerne zink, magnesium og selen," siger hun og tilføjer: "Kombinationen af ​​disse næringsstoffer fremmer hårets elasticitet, vækst og reparation og reducerer inflammation i hovedbunden, som kan bidrage til hårtab.

Hun uddyber endvidere, at "Videnskabeligt bevis tyder også på, at dette kunne være et levedygtigt middel at bruge i forbindelse med andre hårtabsbehandlinger eller at inkorporere i din hårplejerutine for at fremme og vedligeholde hårets sundhed. Der er heller ingen skade i at bruge det sammen med rosmarinolie."

Opmærksomhed ved rosmarinolie

I det sidste år har rosmarinolie opsamlet millioner af søgninger på sociale medier om, hvordan man bruger den effektivt til at stimulere hårvækst på hovedet, såvel som øjenbryn og vipper. Det er effektivt, men der er visse forholdsregler, du skal tage, når du bruger rosmarinolie.

Ifølge helsekostgiganten Holland & Barrett skal olien fortyndes, inden du påfører den huden. Det anbefales at blande fem dråber med 10 ml. af en "transportolie" som mandel eller oliven for den sikreste brug.