Omkring 280.000 danskere lider af diabetes, også kendt som sukkersyge.
Af dem er 90 procent ramt af type 2-diabetes, som i mange tilfælde kan udløses af en stillesiddende livsstil og dårlig kost.
Men to studier har faktisk vist, at man med to drikkevarer, som de fleste allerede har i hjemmet, kan gøre en stor forskel i kampen for at undgå at udvikle den frygtede sygdom.
Det skal du drikke
Faktisk viser undersøgelserne, at et indtag af moderate mængder sort, grøn eller olanga-te mindsker risikoen for at udvikle sygdommen med hele 17 procent.
Med moderate mængder mener forskerne mindst fire kopper te om dagen.
"Det er spændende resultater, fordi de tyder på, at folk kan gøre noget så simpelt som at drikke fire kopper te om dagen for potentielt at sænke risikoen for udvikling af type 2-diabetes," fortæller en af forskerne bag studiet, Xiaying Li fra Wuhan University of Science and Technology i Kina, i en pressemeddelelse.
Og det er altså ikke bare et lille studie, der har fundet frem til det her resultat.
1 million mennesker undersøgt
Forskerne bag undersøgelsen har samlet data fra mere end en million mennesker og undersøgt, om der var en sammenhæng mellem indtaget af te og risikoen for at udvikle type 2-diabetes.
Åbner du for køleskabe er der imidlertid også en bestemt drikkevare, du godt kan tillade dig at tage et ekstra glas af.
Et andet studie viser nemlig, at et enkelt glas stort mælk om dagen ser ud til at reducere risikoen for at få type 2-diabetes med 10 procent.
Hvis du i stedet tager dig en skål yoghurt eller et andet mælkeprodukt, mindsker det risikoen med fem procent.
Ifølge forsker og læge Analisa Giosué, som står bag studiet, skal den beskyttende effekt af mælkeprodukter findes i, at disse indeholder mange næringsstoffer, vitaminer og andre bioaktive stoffer, der hjælper med omsætningen af sukker i kroppen.
Kilde: netdoktor.dk