Forskerne har fundet svaret: Så mange kopper kaffe, skal du drikke om dagen, for at leve længere

Sundhed

06/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hvor mange kopper hælder du ned i løbet af en dag?

Forskere har nu fundet frem til, hvor mange kopper kaffe, du bør drikke på daglig basis.

I en kæmpestor undersøgelse har britiske forskere kigget nærmere på knap en halv million briters sundhed, og hvordan den hænger sammen med deres indtag af kaffe.

Og for de af os, der bare ikke kan klare dagen uden en god kop mokka, er der gode nyheder.

Undersøgelsen viste nemlig, at mennesker, der drikker 2 til 3 kopper kaffe om dagen, ser ud til at leve længere og opleve færre kredsløbssygdomme end de, der overhovedet ikke drikker det.

Det skriver Sciencealert.

Der er en grænse

Men det er ikke ensbetydende med, at du bare kan slå dig løs og hælde flere kander ned hver dag.

Tidligere undersøgelser har nemlig vist, at man har en øget risiko for at udvikle demens, hvis man drikker 6 eller flere kopper kaffe om dagen.

Men der findes jo som bekendt mange forskellige slags kaffe, så skal du til at tænke over, om du skal skifte din yndlingstype ud?

Det undersøgte forskerne også.

Her er svaret

Forskerne i den store undersøgelse nåede frem til, at du opnår de gavnlige sundhedsvirkninger uanset om du drikker filterkaffe, instant kaffe eller koffeinfri.

"Koffein er den bedst kendte ingrediens i kaffe, men drikken indeholder mere end 100 aktive biologiske komponenter. Det er sandsynligt, at det er nogen af disse komponenter, der giver den positive effekt," siger en af forskerne bag undersøgelsen.

Det kan også være, at det slet ikke er kaffen i sig selv, der spiller den afgørende rolle. Forskerne stiller nemlig spørgsmålstegn ved, om kaffedrikkere måske har en anderledes livsstil end ikke-kafferdrikkere generelt, og at det er det, der gør udslaget.

Uanset hvad tyder alt i hvert fald på, at du uden dårlig samvittighed kan starte dagen med kaffe - uanset om det er med eller uden koffein!