Fem fødevarer, der kan hjælpe med at bekæmpe depression

Sundhed

11/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Vimal N.

Vinterdepression rammer mange af os, men kosten kan hjælpe. Opdag fem fødevarer, der booster dit humør

Når det bliver koldere, og dagene bliver kortere om efteråret, kan mange af os opleve ændringer i vores humør og energiniveau. Mens vi måske tænker, at det bare er lidt vintertristhed, kan det faktisk være et tegn på noget mere alvorligt.

Sæsonbetinget depression er en form for depression, der er knyttet til årstiderens skiften. Ifølge det britiske sundhedsvæsen NHS kan det være alvorligt og have en betydelig indvirkning på vores daglige liv. Symptomerne omfatter en vedvarende dårlig følelse, træthed og svært ved at komme op om morgenen. Selvom årsagen til sæsonbetinget depression ikke er helt klarlagt, ved man, at den har forbindelse til flere faktorer.

En ekspert siger, at kosten kan være en af disse faktorer, og han anbefaler fødevarer, der kan hjælpe med at forebygge sæsonbetinget depression. Mark Gilbert, ernæringsekspert fra The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan, foreslår at spise mere af følgende seks fødevarer, hvis du bemærker tegn på sæsonbetinget depression.

Mørk chokolade

Mørk chokolade indeholder masser af magnesium, som giver os energi og holder os friske. Det betyder ikke, at du skal spise meget, men en smule kan være godt for dit humør.

Bananer

Bananer indeholder også en god mængde magnesium. De er nemme at have med som en sund snack, og de kan hjælpe dig med at føle dig mindre træt.

Rødt eller mørkt kød

Hvis du spiser kød, så er rødt eller mørkt kød rig på jern, hvilket kan bekæmpe træthed. Hvis du er vegetar eller veganer, kan et jerntilskud være nødvendigt for at få de samme fordele.

Fede fisk

Fisk indeholder kreatin, som er godt for hukommelse og hjernens funktion. Det kan også hjælpe med at bekæmpe træthed.

Avocado og nødder

Både avocadoer og nødder er fyldt med sunde fibre og magnesium. De kan mætte dig og hjælpe med at modvirke effekterne af sæsonbetinget depression.

At spise disse fødevarer kan ikke helbrede depression, men de kan hjælpe dig med at håndtere symptomerne bedre. Det er vigtigt at søge hjælp og rådgivning, hvis du tror, at du lider af depression, da det kan have en betydelig indvirkning på din livskvalitet.