Få dine hænder og nakke til af stråle

Sundhed

24/3/23 | 07:35

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Halsen og hænderne er de to kropsdele, der mere end noget andet viser tegn på aldring. Og det skyldes især, at det ofte er områder, folk har tendens til at negligere. Derfor viser vi her simple måder at hindre aldingstegn.

De simple trin til en nakke og hals, der stråler

Kosmetisk læge og medstifteren af Victor og Garth, Dr. Lauren Hamilton, har fortalt om de simple trin til en glødende hud.

Dr. Hamilton fortalte: "Mange mennesker bruger en masse tid og penge på at fokusere på ansigtshuden, og det gør, at de har en tendens til at negligere deres nakke såvel som bagsiden af ​​hænderne. Mange mennesker påfører creme med solfaktor religiøst for eksempel uden at smøre det på deres hals og bryst, hvilket er problematisk, da dette område ofte udsættes for sol og eksterne miljøbelastninger, der kan skade huden."

Og han tilføjer: "Det er også et område, som mange mennesker undlader at rense ordentligt eller holde tilstrækkeligt hydreret med de korrekte produkter. Selvom nogle ofte påfører en kropsfugtighedscreme, bør halsen ideelt set behandles med aktive hudplejemidler, ellers vil dette område være tilbøjeligt til at ældes."

Behandl din nakke og hals med  omtanke

Hamilton anbefaler derfor altid at behandle din hals med samme omhu, som du behandler dit ansigt, for som han siger: "Huden på både halsen og hænderne er 'utrolig tynd og sart'," siger han og uddyber: "derfor er den sårbar over for effekter af soleksponering og tegn på for tidlig aldring, hvis den forsømmes".

Han fortæller yderligere, at "Halsen producerer mindre olie end huden på vores ansigter, da den indeholder færre talgkirtler, plus de celler, der naturligt beskytter huden mod UV-stråler, melanocytter er også sjældnere i dette område, og det er derfor langt mere modtageligt for overeksponering fra solens skadelige stråler.”

Hamilton slår også fast, at "De bedste produkter til halsen omfatter antioxidant-ingredienser såsom C-vitamin. Det vil efterlade din hud glødende og lysere, da det ligesom retinoider vil forbedre udseendet af din hudtone."

Men, som han runder af med at sige: "Selvom du behandler den godt ude fra, handler en sund hud på nakke og hals især om din kost og din søvn. Sørg derfor for at spise sund og få en god nats søvn.