En af nøglerne til langt liv er simpel 5-minutters træningsrutine Japanere udfører dagligt

Sundhed

08/10/2023

Screenshot: YouTube @TheJapanSociety
Screenshot: YouTube @TheJapanSociety

Skrevet af Emil B.

Det ser ud til, at hemmeligheden bag et langt liv ikke kun involverer at tømme banken alligevel for at købe sunde ting. Det kan også være at følge denne træningsrutine for at give dig en længere tilværelse.

Denne lette træningsrutine med lav intensitet, kendt som Radio Taiso, fordi bevægelserne blev sendt i radioen i 1929, praktiseres stadig af millioner af mennesker i alle aldre i Japan.

I dag sendes radio taiso stadig dagligt kl. 6.30 på en af Japans ældste radiostationer ved navn NHK Radio 1.

Forfatterne til "Ikigai: The Japanese Secret to a Long and Happy Life" talte med over 100 af de ældste mennesker på Okinawa, Japan, en blå zone med den højeste koncentration af hundredårige i verden.

De sagde, at næsten alle de personer, som forfatterne Héctor García og Francesc Miralles interviewede, sagde, at de regelmæssigt dyrkede Radio Taiso.

Sådan laver du selv øvelserne

Ifølge en hjemmeside dedikeret til øvelsen vækker bevægelserne både dit sind og dine muskler med bevægelse og kan udføres af næsten enhver: "En af de mest ikoniske Radio Taiso-øvelser består simpelthen i at løfte armene over hovedet og derefter bringe dem ned i en cirkulær bevægelse," skrev forfatteren og tilføjede: "Det kan virke grundlæggende, men i vores moderne liv kan vi gå dage uden at løfte armene over ørerne."

Hvis du har lyst til at prøve Radio Taiso selv, kan du tjekke denne video online.

Videoen

I videoen fortæller en stemme, hvad der skal gøres for at udføre den. Stemmer nævner, at du først skal lave armstrækkere, hvor du løfter armene over hovedet.

I den næste øvelse går du ned i knæ og løfter armene ud til siden. Dernæst er det armcirkler, hvor du løfter armene helt over hovedet.

Det næste er sidestrækkere, hvor din ene arm bliver ført over hovedet, og bagefter skal din anden arm blive ført over hovedet.

Og hvis du vil have de næste øvelser, så tjek videoen herunder ud.

Kilde: TheSun.