Ekspert advarer: Dette er den "farligste" mængde søvn at få om natten

Sundhed

11/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Liam T.

Der er en særlig grund til, at netop det antal timer er det farligste.

Det er en hel normal ting at sige, at søvn er godt at få. Vi har brug for det hver dag, og vi skal bruge en god, solid del af vores tid på at sove.

Folk kan bruge op til en tredjedel af deres liv på at sove, og de sundhedsmæssige fordele ved at få nok kan ikke overvurderes.

Hvis du ikke får nok søvn, kan det bringe dit langsigtede mentale og fysiske helbred i fare, da din krop bare ikke har mulighed for at forynge sig ordentligt.

Med hensyn til, hvor meget du skal få, afhænger det lidt af din alder og nogle andre faktorer.

Er otte timer egentlig, så godt som vi tror?

Jo yngre du er, jo mere søvn har du brug for, og en sund voksen har brug for omkring syv til ni timer om natten for at lade op helt.

Det er en del af grunden til, at vi er tilbøjelige til at tro, at otte er det magiske tal, når det kommer til at lægge hovedet på den pude og drage afsted mod nikkelandet.

Med hensyn til mængden af søvn, du bør undgå at få, er det korrekte svar selvfølgelig ingen, fordi du vil dø, men der er andre mængder, som er meget bekymrende.

Seks timer er det farligste

Seks timer blev nævnt som en utrolig farlig mængde at få af søvnekspert professor Matthew Walker, forfatter til Why We Sleep.

Selvom du måske tror, du kan klare dig på seks timer, så er problemet at dine batterier er ikke fuldt opladet, men du risikerer at opføre dig, som om de er, og du sandsynligvis vil føle dig fint nok kørende, når du vågner.

Han optrådte engang på The Joe Rogan Experience for at forklare farerne ved ikke at få nok søvn og bekymringen omkring kun at få seks timer om natten.

”Det er en slags søvn-machismo, denne slags attitude,” sagde Walker om de mennesker, der forsøgte at gøre en dyd ud af ikke at få nok søvn.

”Mænd, der sover fem til seks timer om natten, vil have et niveau af testosteron, som er niveauet for en, der er 10 år ældre end dem. Så mangel på søvn vil ælde dig med et årti med hensyn til det kritiske aspekt af wellness, virilitet, muskelstyrke og seksuel ydeevne.

”Antallet af mennesker, der kan overleve på seks timers søvn eller mindre uden at vise nogen funktionsnedsættelse afrundet til et helt tal og udtrykt som en procent af befolkningen er nul.”

Kilde: LadBible