Du bruger dit toiletpapir forkert, afslører læge

Sundhed

12/05/2024

Foto: Privat
Foto: Privat

Skrevet af Kathrine Frich

Man kan både bruge for meget og for lidt, tørre i den forkerte retning og krølle eller folde - men der er en rigtig metode.

I betragtning af, hvor mange år du har været på denne jord, tror du måske, at du har lært at tørre din numse - men ifølge nogle læger har du gjort det forkert hele dit liv.

Det skriver Mirror.

De fleste mennesker bruger i gennemsnit tre timer på toilettet om ugen, og din aftørringsteknik kan måske trænge til en forbedring. Det viser sig nemlig, at de fejl, mange af os laver, kan sætte dit helbred i fare.

Front til bag?

En af de største fejl, folk begår med toiletpapir, er at tørre bagfra og frem - men hvis du gør det, kan du risikere at blive udsat for skadelige bakterier og infektioner. I stedet bør du tørre forfra og bagud - med andre ord fra din urinrørs retning mod din baller.

Gynækolog Alyssa Dweck forklarede til Health:

"Der er langt flere bakterier i endetarmsområdet; det er derfor, du skal undgå at trække toiletpapiret i den anden retning mod dit urinrør. At bringe disse bakterier op [mod] forsiden kan bidrage til en urinvejsinfektion."

For lidt eller for meget?

En anden fejl, vi laver, er at bruge for meget eller for lidt toiletpapir. Der er en korrekt mængde, fordi du skal bruge nok til at sikre dig, at du er ren – samtidig med at du er omkostningseffektiv og undgår at tilstoppe toilettet.

Ifølge Martin Richards, direktør for hygiejneteknologieksperter hos SMARTi Environmental, bør du i gennemsnit bruge 10 toiletpapirsstykker pr. toiletbesøg. Han tilføjede:

"Dette kan naturligvis afhænge meget af, om det er en nummer et eller nummer to, men prøv i hvertfald ikke at vikle en klump af toiletpapir rundt om din hånd, da dette kan være spild."

Ifølge toiletpapirproducenten Cushionelle bruger den gennemsnitlige person desværre omkring syv ark toiletpapir pr. toiletbesøg.

Duftende toiletpapir?

Uanset hvad, skal du tørre, indtil du er ren. Hvis en lille mængde afføring efterlades, kan det få området til at klø.

Læger anbefaler heller ikke, at du bruger duftende toiletpapir, da farvestoffer og kemikalier ikke skal komme i kontakt med vores mest intime områder, selvom de dufter dejligt.

Catherine Rall, en registreret diætist, der arbejder med vaginal wellness-virksomheden Happy V, sagde:

"For at toiletpapir kan dufte, bruges kemikalier, og disse kemikalier er ikke gode for din krop,"

Dette kan forårsage en række sundhedsproblemer, fra gærinfektioner, til brænding, kløe og hævelse.

Krøl eller fold?

Du bør også genoverveje din teknik, hvis du er vant til at krølle dit toiletpapir i stedet for at folde.

Randall Higgins, en farmaceut og hudplejespecialist hos Good Glow, siger, at foldning ikke kun reducerer mængden af ​​toiletpapir, du skal bruge, men også giver en glat overflade, der "booster hygiejnen". E

ndelig er det blevet boret ind i os fra barndommen, at vi skal vaske hænder efter toiletbesøg, men ifølge Sundhedsinstituttet skal du også gøre det, før du tørrer dig selv. Dette er for at undgå sundhedsproblemer som urinvejsinfektioner.