Dette kan være årsagen til, at du ofte flækker din negle - og løsningen

Sundhed

10/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

For at løse problemet gælder det om at forstå, hvad årsagen er.

Knækker og flækker dine negle ofte? Har de en tendens til at se "kedelige" og skøre ud? Måske føler du dig endda flov over deres udseende, eller du er bekymret for, at de er skøre på grund af en underliggende sundhedstilstand.

Skøre negle kan være både frustrerende og pinlige, men du kan muligvis rette dem afhængigt af årsagen.

LifeSavvy talte med Dr. Marisa Garshi, certificiceret hudlæge, og Dr. Rebecca Marcus, certificeret hudlæge og grundlægger af Maeimd, om nogle nyttige tips til at styrke skøre negle, og hvorfor disse metoder er så effektive.

Hvad forårsager skøre negle?

For det meste starter skøre negle indefra.

Din kost og livsstil har meget at gøre med dine negles sundhed og styrke. Faktisk kan dine negle faktisk være en god indikator for dit generelle helbred.

Ofte kan mangler i visse næringsstoffer bidrage til dårlig neglesundhed og forårsage skørhed og knækker. Lave niveauer af zink og jern kan være synderen, og det samme kan problemer med skjoldbruskkirtlen. Mangel på æteriske olier, som omega-3, kan få dine negle til at revne.

Der er nogle almindelige myter, der ofte er forbundet med svage eller skøre negle, herunder at lade dine negle "ånde", eller at gå uden neglelak, akryl eller andre behandlinger.

Negle behøver ikke nødvendigvis at trække vejret for at blive stærkere. Men hvis du er en person, der ofte bærer lak eller bliver velplejet, kan du med fordel få en pause for at give dine negle en chance for at komme sig.

Mens din kost spiller en stor rolle for din neglesundhed, er andre mulige årsager til, at du kan opleve revner og skørhed, hyppig håndvask, mangel på fugt eller endda den naturlige ældningsproces.

Tro det eller ej, selv sms'er kan være en synder, hvis dine negle "klikker" mod skærmen. Det kan få dem til at revne og flosse i spidserne.

Kan du gøre skøre negle stærkere?

Det er vigtigt at forstå den underliggende årsag til dine skøre negle, så du kan tage aktive skridt til at løse problemet ved kilden. Men der er også ekstra trin, du kan tage for at styrke dine skøre negle.

Garshik og Marcus har nemlig nogle forslag til, hvordan du kan komme i gang med (måske) at gøre dine negle stærkere med det samme.

Følg en sund kost

En af de bedste måder at forbedre din neglesundhed på er at give dine negle, hvad de ønsker - en sund kost rig på protein, calcium, jern og andre vigtige vitaminer og mineraler.

Jern er for eksempel essentielt, fordi det transporterer ilt til neglene. Jernmangel kan få dine negle til at udvikle kamme eller endda til at virke konkave.

Ifølge Dr. Garshik har nogle undersøgelser vist, at et biotintilskud også kan hjælpe med at forbedre neglenes fasthed, hårdhed og tykkelse. Biotin fremmer sund cellevækst og hjælper med at booste de aminosyrer, der er ansvarlige for neglevækst.

Hold dine negle rene og tørre

Lange negle kan være smukke, når de er sunde. Men det kan også være sværere at holde dem rene.

Desværre er negle ofte et ideelt "hjem" for svampe og bakterier. Ved at holde dem rene og tørre, mindsker du risikoen for uønsket svamp under dine negle, som kan svække dem.

At holde dine negle klippede vil også reducere risikoen for skader og mindske chancen for at knække.

Fugt regelmæssigt

Du kan måske fugte som en del af din daglige hudplejerutine, men du bør også begynde at inkludere det for at styrke dine negle.

Dr. Marcus fortæller, at regelmæssig fugtning kan hjælpe med at forhindre, at neglene bliver tørre og skøre. Hvordan? Fugtgivende beskytter din negleplade mod luft og vand - elementer, der kan udtørre dine negle og få dem til at flække og revne.

Selv opvask hver dag kan tørre dine negle ud og gøre dem mere tilbøjelige til at blive beskadiget. Det er klart, at det er en opgave, du ikke kan undgå, så overvej at bære gummihandsker, når dine hænder vil være nedsænket i en længere periode.

Fugtgivning er også en fantastisk måde at beskytte huden omkring dine negle. Det fungerer som en "barriere", der vil styrke både din hud og selve neglene, hvilket gør dem mindre tilbøjelige til at tørre ud og revne. Jo mindre tilbøjelige til at revne, jo mindre sandsynlighed er der for, at du griber dem og gør tingene værre.

Prøv en aktuel løsning

Hvis du har prøvet nogle af tipsene ovenfor, men du vil gå det ekstra skridt for at passe på dine negle, kan du overveje at anvende en topisk løsning designet til at styrke og beskytte dem. Dr. Marcus anbefaler Nutrafol - et hårtilskud, der også er meget effektivt til at få neglene til at vokse hurtigere og stærkere.

Du kan endda prøve noget, du måske allerede har i dit medicinskab, som vaseline.

Den velkendte smørelse forsegler den barriere af fugt, du har lavet med fugtighedscreme, og det vil hjælpe dine negle med at forblive stærke, mens den forhindrer udtørring og revner

Den kan bruges hele dagen for at hjælpe dine negle med at hele, for at reducere ydre irritanter og for at forbedre udseendet og følelsen af ​​dine negle. Vaseline vil også tjene som en beskyttende barriere for dine hænder, så huden omkring dine negle vil heller ikke revne så ofte.