Det har ikke noget med edderkopper at gøre: Derfor skal du sove med lukket mund

Sundhed

11/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Troede du også at edderkopper kravlede ind i din mund mens du sov?

Du har måske hørt, at edderkopper kravler ind i munden på dig, når du sover, men det er ikke derfor, en ekspert opfordrer os til at lukke vores munde.

Det skriver Mirror

Selvom rygtet om, at vi sluger otte spindlere hvert år, mens vi sover, måske har hjemsøgt dig i årevis, vil det uden tvivl glæde dig at vide, at det ikke er sandt.

Ingen grund til at frygte edderkopper

Mens vi sover, afgiver vi en masse vibrationer og støj - fra vejrtrækning til vores hjerteslag, bevægelser og snorken - alt sammen signaler til edderkopper, at de skal holde sig væk. Men alligevel viser det sig, at det stadig er vigtigt at holde vores mund lukket, når vi sover.

Åndedrættet i munden kan give flere problemer end blot mundtørhed og tørre gummer. Ifølge Rebecca Swain, madrasekspert hos Winstons Beds, kan det at sove med åben mund føre til "dårlig ånde og snorken".

Grunden til, at det kan forårsage dårlig ånde, er, at åndedrættet i munden påvirker spytstrømmen, hvilket normalt holder din mund ren. Det kan også få nogen til at snorke, da luft rammer bagsiden af ​​halshovedet, hvilket forårsager enorme vibrationer. Men det er ikke alt.

Kan påvirke tænderne

Rebecca tilføjede: "Nogle mennesker tror, ​​det kan være årsagen til skæve tænder!"

Forskere har fundet ud af, at vejrtrækning i munden kan forårsage alvorlige tandkomplikationer.

Ifølge en undersøgelse offentliggjort af BioMed Research International havde dem, der trak vejret gennem munden, mere plak på deres tænder end dem, der trak vejret gennem næsen.

Hvis du altid ånder gennem munden det skave problemer med dit tandkød, da det kan udtørre mundvævet, hvilket kan føre til betændelse eller irritation.

Sådan sover du med lukket mund

Endelig fandt en undersøgelse offentliggjort i ACTA Otorhinolaryngologica Italica også, at der er en sammenhæng mellem åndedrættet i munden og fejljustering af tænderne.

Søvneksperten anbefaler, at du lægger en pude under hagen, når du sover på siden for at holde kæben lukket. Hvis det ikke hjælper, sagde Dr. Roger Henderson

"For at hjælpe med at reducere åndedrættet i munden og tilstoppet næse, brug en saltvandsspray eller næsehorn, sov på ryggen med en ekstra pude til at støtte dit hoved og hjælpe med at fremme næseånden. Prøv at holde dit hus så fri for allergener som muligt, og øv dig bevidst i at trække vejret gennem næsen i løbet af dagen for at hjælpe med at træne dig selv ind i en vane med nasal vejrtrækning."