"Det er det nye rygning": Ekspert med klar advarsel til os alle

Sundhed

07/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hvis du sidder ned mere end 6 timer hver dag, så bør du læse med her!

Det er ingen hemmelighed, at det at være stillesiddende, mens du er krumbøjet over en bærbar computer, ikke ligefrem er ideelt for den menneskelige krop.

Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg ikke ligefrem føler mig som et skoleeksempel på sundhed efter at have stirret på en skærm hele dagen med ryggen i alle mulige unaturlige stillinger.

Nu har Dan Go, CEO for High Performance Founder, som hjælper iværksættere med fitness, udsendt en advarsel, mens han giver råd om, hvordan man kan overvinde de faldgruber, der er forbundet med at arbejde hjemme, på kontoret eller bag rattet.

På Twitter har han delt et chokerende røntgenbillede af en persons skeletposition, mens de sidder ved deres bærbare computer - med rygsøjlen krum fra lænden til nakken.

"Hvis du sidder mere end 6 timer om dagen, så læs dette," skriver han, inden han forklarer, at det at sidde i længere tid kan føre til 'dårlig kropsholdning, fedme og vægtøgning og smerter i nakke, skulder og lænd'.

"At sidde er det nye rygning"

Go advarer også om, at det kan øge risikoen for psykiske lidelser, såsom depression og angst.

"At sidde er det nye rygning," tilføjer han, og selvom du måske tror, ​​at dette er en overdrivelse, har nogle undersøgelser givet en vis legitimitet til disse påstande.

Hos Mayo Clinic analyserede forskerne 13 undersøgelser af siddetid og aktivitetsniveauer og konkluderede, at de, der sidder mere end otte timer om dagen uden fysisk aktivitet, havde en øget risiko for at dø af hjerte-kar-sygdomme og kræft.

Og risikoen for at dø svarede til den, som fedme og rygning udgør.

Den gode nyhed er, at analysen også fandt frem til, at 60 til 75 minutters moderat intens fysisk aktivitet hver dag modvirkede virkningerne af vedvarende siddende.

Så det betyder ikke, at du skal droppe dit job for at finde en levevej, der er mere aktiv – vi skal jo betale regningerne på en eller anden måde.

Simple tiltag, stor forskel

Heldigvis er Go klar til at tilbyde nogle enkle øvelser og teknikker til at hjælpe med at booste fysisk aktivitet og vende virkningerne af at sidde i lange perioder.

Dette inkluderer det, der kaldes 'McGill Big 3', et sæt øvelser bestående af McGill Crunch, sideplanke og fokuserede og aktiverede Bird Dogs, som hjælper med at 'opbygge udholdenhed i lænden og maven og samtidig øge kernestabiliteten'.

Andre bevægelser inkluderer glute bridge holds, bar hangs, Cat-Cow poseringer og sofa stretches, som alle hjælper med at styrke musklerne og lindre spændinger.

Fitness CEO'en slutter med at sige: "En af de mest undervurderede måder at forbrænde kalorier på, forbedre sundheden og lindre kroniske smerter på er simpelthen at gå mere.

"At få 8 til 10.000 skridt om dagen kan hjælpe med at vende virkningerne af at sidde i lange perioder."

Så der har du det - hvis du vil tage kontrol over dit helbred uden at skulle skifte karriere, så prøv at tilføje disse teknikker til din daglige rutine.