Derfor viser ny forskning, at kvinder har behov for mere søvn – særligt om sommeren

Sundhed

13/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

En banebrydende undersøgelse af videnskabsfolk og læger beviser, at kvinder især om sommeren har et større søvnbehov end tidligere antaget.

Søvnbehovet for kvinder

En ny søvnundersøgelse har vist, at den gennemsnitlige britiske kvinde får otte timers søvn om natten, sammenlignet med syv timer for mænd.

Det fortæller Express.co.uk

De henviser til en række eksperter, der anser det som godt, da kvinder har brug for den ekstra lur for at komme sig efter en typisk dags mange opgaver. To tredjedele af mændene sagde, at de havde brug for mindre søvn end deres koner og plejede at stå tidligere op.

Imidlertid sagde 60 procent af kvinderne, at de gik i seng tidligere og derfor fik mere hvile.

Begge køn sagde, at de fik mindre søvn, når de blev ældre, og at sommeren var den værste tid for afbrudt søvn på grund af varme og lysforstyrrelser.

Derfor skal kvinder have en times ekstra Ole Lukøje

Forskere ved Loughborough University i Leicestershire har opdaget, at kvinder har brug for mere søvn for at komme sig, fordi deres hjerner har en tendens til at multitaske mere i løbet af dagen. Undersøgelsen viste også, at søvnubalance havde skabt spændinger for 63 procent af parrene.

Og forskere viste endvidere, at 37 procent af kvinderne og 28 procent af mændene tyede til eksterne midler for at falde i søvn. Sovepiller var det mest populære kunstige middel, efterfulgt af CBD, cannabidiol, der findes i produkter som gummies, olie, baldrianrod, magnesium og lavendel.

En talsmand for Naturecan sagde: ''Vi ved alle, hvor vigtig god søvn er for vores generelle velvære. Flere mennesker bruger midler til at hjælpe med at sove, især nye produkter som CBD-olier og gummies."

Resultaterne viste også, at vi sover mindre, især i disse varme sommermåneder, og mange par har helt forskellige søvnmønstre. Søvnubalance kan forårsage store problemer i et forhold, fordi intimiteten nødvendigvis lider, når vi ikke er i sengen sammen.