Denne vane under tandbørstning skal du vænne dig af med hurtigst muligt, advarer tandlæge

Sundhed

30/06/2024

Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Han siger samtidig også, at myten om 2 børstninger om dagen faktisk ikke er forstået rigtigt.

En tandlæge er kommet med et opråb om ting, de fleste mennesker måske overser, når de børster tænder, hvilket fører til potentielle problemer.

For sørger du for eksempel for at se dig selv i spejlet, hver gang du børster tænder?

Dr. Jonny Stevens, en tandlæge hos Stevens Dental & Ordo, understregede vigtigheden af netop den vane, da det er med til at sikre optimal mundhygiejne.

Han fortalte til Express.co.uk, at han er forfærdet over antallet af mennesker, der går væk fra deres spejl, mens de børster tænder.

I stedet rådede han kraftigt til at blive foran spejlet for at sikre, at alle tænder og tandkød blev børstet grundigt under læberne.

"Jeg stiller spørgsmålet til mange af mine patienter, og jeg er forfærdet over antallet af mennesker, der kan lide at være nysgerrige i deres nabos have, mens de børster tænder."

Eksperten fremhævede: "Det er afgørende for fremragende tandkødssundhed at sikre, at du leder efter, hvor du skal børste, når du renser dine tænder. Det betyder, at du ser dig i spejlet og løfter dine læber for at sikre, at du børster dit tandkød effektivt."

Afliver myte om 2 gange 2

Dr. Stevens talte også om vigtigheden af ​​at børste i mindst to minutter, to gange om dagen.

Han sagde: "Mange af os har lært, at det anbefales at børste to minutter to gange om dagen. Det er faktisk minimum to minutter to gange om dagen, og jeg vil altid anbefale at børste tre gange om dagen for at få den mest effektive rengøring."

Et andet vigtigt aspekt af mundhygiejne, som Dr. Stevens gjorde opmærksom på, var tandtråd, som han anbefalede for at undgå opbygning af bakterier og plak.

"Hvis du ikke renser mellem dine tænder, mangler du over 30 procent af tandens overflade, hvor bakterier og plak kan opbygges," påpegede han.

"Den nye nemme måde at sikre, at du rengør dette utilgængelige område på, er at bruge en "water flossing" (hvor en tynd, koncentreret vandstråle renser mellem tænderne, red.) før du børster morgen og aften. Det er en mere effektiv måde at nå mellem tænderne og under tandkødskanten for at sikre optimal mundsundhed."