Læge med vild advarsel: Du har en "dødstrekant" i dit ansigt

Sundhed

26/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Liam T.

Det kan åbenbart være farligt at fjerne bumser!

At poppe irriterende bumser er alt for tilfredsstillende, så tilfredsstillende faktisk, at der er hele TikTok-konti dedikeret til at se de professionelle gøre det. 

Men vidste du, at det faktisk kan have dødelige konsekvenser at klemme dine bumser? 

Kendislægen, der er kendt for at give lægeråd på Oprah Winfrey Show, advarer mod at prikke dine bumser i et trekantet område i midten af dit ansigt kendt som dødens trekant. 

Området starter ved din næse og slutter ved dine læber, forklarer han. 

Ifølge Dr. Mehmet Oz er det det område af ansigtet, som kan forårsage nogle ret alvorlige skader. 

Voldsomt farligt

I en tale til CNBC's Squawk Box tilbage i 2014 sagde Dr. Oz: “Ved den dødstrekant, har du en risiko for, at den infektion transcenderer huden og stiger videre op til din hjerne.” 

Men det er ikke kun overfladen af dødens trekant, der er farlig. 

Han fortsatte: “Hvis du trækker et hår ud sidder det nok inde i det øverste lag af huden, men så er der lidt blod, der siver ud fra folliklen, som blev forstyrret.” 

Dette skyldes, at skade på huden og få blod til at lække kan føre til kavernøse sinustromboser, meningitis eller en hjerneabsces, som alle er forfærdelige sygdomme. 

Hvis dette skal ske, vil det normalt starte med en blodprop i sinus, som kan påvirke dine nerver, der er placeret omkring den hule sinus, hvilket får en muskel eller kirtel til at miste sin funktion. 

Selvom det er sjældent, hvis det skulle forblive ubemærket, ville det bringe personen i fare for at dø.

Ikke noget at gøre grin med

Dr. Pimple Popper, ellers kendt som Dr. Sandra Lee, siger også, at det ikke er til grin at prikke en bums i trekantsområdet. 

I 2016 fortalte hun Allure: “Hvis du nogensinde får en inficeret bums her, har den en kortere afstand til at komme til den hule sinus. Hvis betændelsen fra en zit spredes, er der mulighed for blindhed eller slagtilfælde.” 

Da det er så sjældent, er der virkelig ikke meget information, der cirkulerer om det for at understøtte disse påstande, hvilket har ført til, at det medicinske samfund har holdt afstand til Dr. Oz. 

American Council on Science and Health støtter ikke hans råd på grund af manglende bevis. 

Organisationen skrev engang: “Vi har, ligesom andre i det videnskabelige samfund, været konstante kritikere af de ikke-bevisstøttede 'råd', som Dr. Oz har uddelt gennem årene. Bundlinjen, til ingens overraskelse, er, at anbefalingerne fra Dr. Oz ikke var evidensbaserede og ofte ikke havde nogen legitim videnskabelig litteraturhenvisning til at bekræfte hans påstande, idet de ofte overså potentielle skader og høje omkostninger." 

Men selvom der ikke er nogen strenge beviser, der understøtter dødens trekant eksistens, tror jeg, at jeg vil give det en glip af at klemme den massive bums på siden af min næse denne gang. 

Kilde: LadBible