Beskyt dit hjerte ved at inkludere følgende almindelige fødevarer i din kost.

Sundhed

24/05/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

En af de primære årsager til dødsfald i den vestlige verden er kardiovaskulære sygdomme. For at minimere risikoen for disse sygdomme, er det vigtigt med en sund kost.

Et hjerteanfald er livstruende. De vigtigste symptomer på et hjerteanfald inkluderer kraftige og vedvarende smerter i hjerteområdet og brystbenet.

Andre symptomer omfatter svedture, åndenød, smerter i ryg og kæbe.

Der er mange årsager til hjerteanfald, som vi ikke kan kontrollere. F.eks. alder, køn og genetisk disposition, men til gengæld er der et utal af andre årsager, som vi kan påvirke.

Den sunde livsstil er en af de vigtigste faktorer, der kan minimere hjerteanfald. De fødevarer, vi spiser, behøver ikke kun at være velsmagende, de kan også hjælpe med at beskytte vores helbred.

Det fortæller Amy Richter på mediet Healthline.

Nødder og gurkemeje er gode for hjertet. Nødder indeholder sunde fedtstoffer, især omega-3 fedtsyrer og umættede fedtstoffer, der er gavnlige for hjertet. Især fedtsyrer fra fed fisk har en beskyttende effekt mod udvikling af hjerte-kar-sygdomme. De sænker ikke kun kolesterolniveauer, men reducerer også risikoen for hjertesygdomme.

Gurkemeje er et krydderi med antiinflammatoriske egenskaber, der især beskytter mod hjertesygdomme. Det styrker også immunforsvaret og påvirker positivt ens mentale og følelsesmæssige velvære.

Grøn te og kanel er kraftfulde antioxidanter. Regelmæssigt indtag af grøn te kan reducere risikoen for kardiovaskulære sygdomme. Det bekæmper frie radikaler, forbedrer synet og øger koncentrationen. Kanel er ikke kun et lækkert og velduftende krydderi til bagning, det kan også bekæmpe hjertesygdomme. Det er rigt på vigtige stoffer og fungerer som en stærk antioxidant.

Granatæble og avocado renser dit blod. Granatæble styrker dit immunsystem på en naturlig måde. Det forhindrer ophobning af skadelige stoffer i kroppen og hjælper med at rense blodet. Det indeholder samtidig vitamin C og E, som holder det kardiovaskulære system i god form. Avocado kan sænke kolesterol- og blodtryksværdier samt styrke hjertet.

Det anbefales at bruge jomfruolivenolie af højeste kvalitet. Den indeholder polyfenoler, som gør den fremragende til at forebygge forhøjet blodtryk. Det hjælper med at reducere kolesterol, regulerer insulinproduktionen og kan have en positiv effekt på hjernens funktion.

Alt i alt kan man spise sig til meget sundhed. Kom i gang allerede i dag og spis dig til et længere og sundere liv.