Babysøvnekspert udtaler: Derfor vågner din baby straks, efter du er faldet i søvn

Sundhed

05/05/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

En søvnekspert forklarer, hvorfor mange forældre oplever, at deres små vågner og straks begynder at græde, lige når du selv skal til at gå i seng.

Mange forældre oplever, at lige når du lægger hovedet på puden,  lukker øjnene og er klar til drømmeland, vågner babyen. Det er ofte en ret frustrerende oplevelse for forældrene – især hvis du i forvejen er i søvnunderskud.

Jennifer Robinson, en søvnkonsulent, har fortalt til The Mirror, at det hele har at gøre med babyens støjemiljø:.

Hun fortæller: "Folk tror, ​​det skyldes, at de har larmet meget, mens de gjorde sig klar til at gå i seng, men faktisk viser det sig, at deres baby blev trøstet af baggrundsstøjen - du tumler rundt om aftenen, har fjernsynet tændt og andre ting, som giver mindre støj fra sig. Og når du så går i seng, og huset er stille, kan din baby ikke høre dig mere, og de går i panik."

Og så er det ind til babyen for at få han eller hun til at sove. Men heldigvis findes der en simpel ting, der kan efterligne denne lyd.

Hvid støj

Hun hun nævner, at simpelt hvid støj er et effektivt værktøj til at få dit barn til at sove bedre.

”Hvis de kan lide det, så er der masser af produkter på markedet, der laver denne støj konstant. Det hjælper dem ikke med at falde i søvn, men det hjælper med at efterligne pludselige lyde omkring dem."

Jennifer fortæller, at børnene vil blive beroliget, og det gør, at de er mindre tilbøjelige til at vågne, så snart du selv gerne vil sove.

Søvneksperten har dog også en advarsel. Hun siger, at mange køber legetøj, der lover, at de giver lyd fra sig, når din baby rører på sig. Hun siger, at de dog er mere tilbøjelige til at vække dem helt i stedet for at trøste og berolige dem.

Forhåbentlig hjælper det dig til at få en bedre søvn.