Apoteker: Sådan sparer du kassen på snot- og hosteremedier

Sundhed

15/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Voksne oplever typisk gennemsnitligt to til tre forkølelser om året. Det kan blive dyrt, men heldigvis er en apoteker kommet til undsætning og hjælper dig med at spare penge.

Efterårets ankomst medfører som regel en stigning i luftvejssygdomme. Og næsten uanset hvor du går, er det til lyden af hosten og snøften. Nu har Niamh McMillan, apotekschef hos Superdrug, delt en nem måde at spare penge på effektive de remedier til forkølelse med mere.

Niamh sagde: "Selvom mærkevarer måske ser mere effektive ud takket være branding og markedsføring, er det værd at bruge tid på at gennemgå og sammenligne egne mærkevarer og ingredienslister fra mærker og se, hvor produktlighederne ligger."

Og han tilføjede: "Mange egne mærkevarer bruger nøjagtig de samme ingredienser som brandede varer og er lige så effektive til at hjælpe med symptomerne på forkølelse og influenza, men de hjælper også med at styrke dit immunsystem."

Niamh tilføjede, at det kan hjælpe at spørge en apoteker i butikken om hjælp for at finde det bedste produkt til at bekæmpe dine symptomer: "Hvis du er usikker på, hvilken medicin der er mest hensigtsmæssig for dine symptomer, kan du tale med en af vores venlige apotekere i butikken, der vil være glade for at hjælpe," sagde eksperten.

Desuden kan det være en god idé at vælge generiske varer inden for snot- og hosteremedier for at spare nogle af de hårdt tiltrængte penge.

For eksempel er Superdrugs eget mærkesortiment både "effektivt" og "godt valuta for pengene", ifølge Niamh.

Gode råd

Apotekerens råd kan især være gode, da National Institute for Health and Care Excellence afslørede, at voksne gennemsnitligt oplever to til tre forkølelser om året.

Desuden er forkølelser og influenza ikke de eneste vira, der kan efterlade ondt i halsen landet over, da Covid-tilfælde fortsætter med at stige.

Dr. Chris Papadopoulos, professer i folkesundhed ved University of Bedfordshire, fortalte Express.co.uk, at de nuværende udbredte Covid-symptomer, herunder en løbende næse, hoste og ondt i halsen, minder om forkølelse og influenza.