Hudlæge med genialt tip: Skælshampoo kan være løsningen på hudproblemer

Sundhed

05/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af K. Sand

Populær shampoo hjælper på flere områder

Hvis du døjer med akne og har prøvet næsten alt for at slippe af med det, så har en hudlæge nu et lidt utraditionelt råd.

Dr. Abby Waldman, MD, en certificeret dermatolog fra Harvard, anbefaler at bruge Head and Shoulders shampoo til at vaske ansigtet med - selvom det normalt er kendt for sin effekt mod skæl.

"Skælshampoo som Head and Shoulders eller Nizoral reducerer svamp på huden, der fører til fedtet rød hud og små knopper i panden," forklarer Dr. Waldman i en video på TikTok.

Denne video er blevet set over 6 millioner gange og har modtaget tusindvis af positive kommentarer. En sygeplejerske kommenterede: "Som sygeplejerske anbefaler jeg dette til mine patienter."

Det skriver Mirror

Fordele ved det aktive stof

Denne metode er især effektiv mod svampebaseret akne, også kendt som Fungal akne, men ikke mod andre typer som hormonel akne.

Dr. Joshua Zeichner, MC, der er direktør for kosmetisk og klinisk forskning i dermatologi ved Mount Sinai Hospital, understreger, at der er få ulemper ved at bruge Head and Shoulders som ansigtsvask til behandling af fungal akne.

"Den kan endda bruges af personer med følsom hud," tilføjer han.

Dr. Julia Riley, MD, assisterende professor i dermatologi ved Northwestern University Feinberg School of Medicine, påpeger, at skælshampoo kan hjælpe med at fjerne Fungal akne på grund af det aktive stof zinkpyrithion.

"Zink er et vigtigt mikronæringsstof, som er nødvendigt for hudens normale funktion," forklarer hun og tilføjer, at Zinkpyrithion har antifungale, antimikrobielle og antibakterielle egenskaber, som gør det effektivt til behandling af Psoriasis, eksem, Fungal akne og Seboroisk dermatitis.

Prøv først på et lille hudområde

Selvom metoden er lovende, er det vigtigt at tale med en dermatolog, før du prøver det, især hvis du har Atopisk dermatitis (eksem) eller tør hud. En bruger delte sin oplevelse: "Mit ansigt blev rødt, kløende og irriteret." En anden fortalte: "Mit ansigt begyndte at skalle af."

Det er altid bedst at konsultere din læge, før du foretager drastiske ændringer i din livsstil eller hudpleje. Desuden anbefales det at teste en lille mængde af det nye produkt på et lille område af huden, for at tjekke for eventuelle reaktioner, før du anvender det i ansigtet.

Kilde: Mirror