Skade ville have holdt OL-deltager ude: Så fik han amputeret fingeren for at kunne deltage

Sport

26/07/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Holdkammeraterne var først noget chokerede, men støtter ham i hans beslutning.

En australsk hockeyspiller har valgt at amputere en del af sin finger for at konkurrere ved OL i Paris.

Det skriver BBC.

Matt Dawson fik et slemt brud på et fingerled på højre hånd under holdtræning i Perth for to uger siden, og genoptræningen efter operation ville have taget måneder.

Så den 30-årige besluttede at få fjernet fingeren ved knoen for at deltage i sit tredje spil, hvilket chokerede hans holdkammerater og træner.

Han vil dermed være at finde på banen, når australierne møder Argentina i morgen, lørdag, kun 16 dage efter, at han blev skadet.

Besvimede i omklædningsrummet

Dawson har fortalt medierne, at skaden var så slem, at han besvimede, da han så sin finger i omklædningsrummet. Han troede, at hans olympiske drøm var forbi.

Han konsulterede omgående en plastikkirurg, som sagde, at selv med en operation for at reparere fingeren - og den lange restitutionstid - var det ikke sikkert, han ville genvinde fuld funktion i fingeren.

Men hvis det blev amputeret, kunne han spille tilbage om 10 dage.

På trods af at han blev advaret af sin kone om ikke at gøre noget "overilet", siger Dawson, at han tog sin "informerede" beslutning samme eftermiddag.

"Jeg er bestemt tættere på slutningen af ​​min karriere end starten, og hvem ved, dette kunne være mit sidste [OL], og hvis jeg følte, at jeg stadig kunne præstere mit bedste, så var det, hvad jeg ville gøre. " fortalte han Parlez Vous Hockey podcast.

"Hvis det var den pris, jeg skulle betale, hvis jeg skulle tage toppen af ​​min finger, så ville jeg gøre det."

Chokerede holdkammerater

Holdkaptajn Aran Zalewski sagde, at beslutningen sendte krusninger af chok omkring holdet, men i sidste ende støttede de Dawson.

"Vi vidste ikke rigtig, hvad vi skulle tænke, og så hørte vi, at han tog på hospitalet og huggede sin finger af, hvilket var ret interessant, fordi jeg ved, at folk ville give en arm og et ben og endda en lille smule finger til være her nogle gange,” sagde han på et pressemøde i Paris.