Land udeladt i afslutningsceremoni for OL

Sport

12/08/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Landet er, ikke overraskende, noget fortørnede over udeladelsen.

De Olympiske Lege 2024 er officielt slut.

Hele sportsfesten blev afsluttet med et stort opsat show, der både involverede guldklædte dansere, en overdimensioneret guldmedalje og endda skuespilleren Tom Cruise.

Men ceremonien har ikke vagt begejstring i hele verden. Der var nemlig en særlig detalje, som er faldet et helt land for brystet.

Spørgsmålet er, om du overhovedet lagde mærke til det.

Glemte land på verdenskort

I midten af hele ceremonien havde de franske arrangører lavet et verdenskort, der skulle symbolisere, at hele verden havde været samlet i et fællesskab bygget på sport de forgangne 2½ uge.

Men der var et land, der ganske enkelt ikke var kommet med på kortet - og det er et land, der ofte oplever at blive overset.

For hvis du kigger på billedet herunder, kan du se, at Australien ligger meget alene i det nederste højre hjørne. Der er bare lige det ved det, at der altså er et naboland til Australien, som eller fylder godt i landskabet med et areal på mere end 268.000 km2.

New Zealand var nemlig ingen steder at finde på det store kort, og det har efterladt nationen men en noget sur smag i munden efter et ellers flot OL med 20 medaljer, hvoraf de 10 var af guld.

Hvis man skal tage de franske arrangører i forsvar, var der imidlertid mange mindre ø-nationer, der ikke var at finde på kortet. Både Filippinerne, Indonesion, Papua Ny Guinea og de carabiske øer glimrede også ved deres fravær.