Kom med sexistisk joke om kvindelige svømmere: OL-kommentator fjernet fra tv-dækning

Sport

29/07/2024

Genrefoto: Shutterstock
Genrefoto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hans medkommentator kaldte straks kommentaren "uhyrlig".

OL er blevet ramt af årets første sag om sexisme.

Den erfarne kommentator, Bob Ballard, er nemlig blevet flået væk fra mikrofonen hos Eurosport efter "en upassende kommentar" om Australiens kvindelige svømmere.

Det skriver The New Zealand Herald.

"Du ved, hvordan kvinder er ..."

Ifølge mediet kommenterede Ballard finalen for kvindernes 4x100 meter fri i lørdags, og det var der, følgende bemærkning faldt om de australske kvinder (som forresten vandt guld i disciplinen):

"Nå, kvinderne er lige ved at være færdige. Du ved, hvordan kvinder er ... hænger rundt og laver deres makeup," skulle Bob Ballard have sagt.

Kommentaren blev hurtigt "klippet" af brugere på de sociale medier, og så gik klippet ellers som en steppebrand på internettet.

Det førte altså til, at Eurosport søndag valgte at hive Ballard af kommentatorlisten med øjeblikkelig virkning.

Medkommentater harm

Ballard havde selskab af den tidligere britiske OL-svømmer, Lizzie Simmonds, der uden tøven kaldte Ballards kommentar for "uhyrlig", hvilket blev mødt med latter fra Ballard.

I en udtalelse fra Eurosport blev udelukkelsen af Ballard forklaret således:

"I løbet af et segment på Eurosports dækning af OL lørdag kom kommentatoren Bob Ballard med en upassende kommentar. Af den årsag er han blevet fjernet fra vores kommentatorhold med øjeblikkelig virkning.

Ballard har været en institution i engelsksproget sportskommentering siden 1980'erne, og han har blandt andet siddet ved mikrofonen ved et hav af olympiske lege og verdensmesterskaber i forskellige discipliner.

Danmark satte 11.-bedste tid i de indledende heats i kvindernes 4-100 meter fri, hvilket ikke var nok til en finaleplads.