Brækker foden til træning: Dansker ude af OL

Sport

24/07/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er ubærligt!

En trist nyhed har ramt Håndboldkvinderne, inden de torsdag formiddag spiller åbningskamp ved OL mod Slovenien.

For ved den næstsidste træning, inden det går løs ved legene i Paris, kom Simone Petersen til skade med sin fod.

Efterfølgende undersøgelser har vist, at der er et brud, og hun er derfor ikke i stand til at spille ved turneringen.

"Jeg ville gå ind og sætte en finte, og i det jeg skal drive min bevægelse videre, føles det som om, foden ikke følger med, og så siger den bare klik. Der kunne jeg godt mærke, den var gal," siger Simone Petersen i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Det er ubærligt. Jeg er helt tom for ord. Mine holdkammerater og staben har været en fantastisk støtte i situationen, og jeg ønsker dem al mulig held og lykke til OL."

I stedet bliver Helena Elver fra Odense Håndbold, der allerede var med til OL som en af de tre reserver, nu en del af den danske 14-mandstrup som afløser på playmakerpositionen.

Landstræder: Et sportsligt tab

Om Simone Petersens skade siger landstræner Jesper Jensen:

"Vi er frygteligt kede af det på Simones vegne. Det er altid hårdt at se en holdkammerat få slukket en drøm på den måde. Men samtidig er det et sportsligt tab for os, at Simone går ud, da hun var udset til en central rolle. Jeg er dog også sikker på, at Helena Elver vil tilføre holdet noget andet X-faktor, vi nok skal få glæde af undervejs i turneringen."

Fordi Simone Petersens skade opstod, inden den officielle OL-trup skal meldes ind i løbet af onsdagen, har det også været muligt at trække Andrea Aagot Hansen ind fra bruttotruppen som ny reserve.

Højrefløjen fra Odense Håndbold støder dog ikke til truppen i Paris men bliver hjemme i Danmark og passer sin træning med klubben