Bliver værter igen i 2030: Frankrig får nyt OL om 6 år

Sport

24/07/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er netop blevet besluttet i dag.

Som de fleste nok har bemærket, så løber OL i Paris af stablen lige om lidt, hvor atleterne skal dyste i alt fra atletik til svømning.

Vinterdisciplinerne finder af naturlige årsager ikke sted denne sommer - til gengæld kommer de franske alper til at lægge bagtæppe for netop Vinter-OL 2030.  

Så nu kan franskmændene allerede forberede sig på en spektakulær sportsfest til Vinter-OL i 2030 i de smukke franske alper. Her vil de snehvide landskaber og tindrende, hvide bjergtinder sikkert blive et utroligt spektakulært syn, når atleterne skal dyste mod hinanden.   

Beslutningen blev truffet onsdag på en IOC-session i Paris, og nu er spændingen allerede begyndt at bygge op.

Det skriver Ekstra Bladet.

Finansiel garanti

Efter sommer-OL i Paris i 2024 behøver franskmændene dermed ikke vente længe på endnu en dosis olympisk magi, for med valget af de franske alper som vært for Vinter-OL, sikrer Frankrig sig endnu engang en plads i den internationale sportsligas søgelys.

Denne beslutning kommer dog ikke uden betingelser. De franske myndigheder skal levere 'finansielle forpligtelser' for at sikre værtskabet. Under IOC-sessionen erklærede den franske præsident, Emmanuel Macron, at han vil anmode den kommende premierminister om at stille en 'finansiel garanti', der sikrer, at Vinter-OL kan afholdes uden økonomiske hindringer. 

Nyhedsbureauet AFP rapporterede om Emmanuel Macrons løfte.

Sommer-OL starter på fredag, altså d. 26. juli, men de første deltagere skal faktisk i kamp allerede i dag.

Og i morgen, torsdag kl. 9, møder de danske håndboldkvinder Slovenien i den første gruppekamp.

Men landsholdet blev ramt af en rigtig trist nyhed, da en af spillerne har meldt afbud, fordi hun brækkede en fod under træning.