Vinter og vin: 3 gode flasker til den kolde tid

Sponseret indhold

31/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Maria K.

Temperaturen er lav, og antallet af lyse solskinstimer er på et minimum, men kvaliteten på vin, mad og hygge rykker sig ingen steder med de rette prioriteringer. De mørke vintermåneder kalder på simreretter med rødt kød eller vildt, indendørshygge og mulighederne for at nyde god vin er helt optimale. Derfor har vi samlet tre vinanbefalinger herunder, til dig der vil krydre de mørke vintermåneder med god smag.

Der findes utallige druer og producerende vinslotte, men også mindst lige så mange præferencer i forhold til den himmelske drikkevare. Nogen foretrækker en alsidigt elsket Zinfandel-drue, andre jagter et specifikt match til en råvare og en tredje er nysgerrig på helt nye smagsoplevelser, der ligger på flasker og venter på at blive opdaget. 

Vi har fundet tre kraftige vine, to rødvin og en portvin, der kan give selv den koldeste vinterdag lidt varme. 

Matchet til din middag: Capo Zafferano Primitivo Silver 2021

En kraftig, italiensk rødvin, der kan imponere smagsløg og middagsgæster. Her har vi en rødvin fra 2021, der passer til alt fra fjerkræ og oksekød til krydret mad og vildt. Den er fra den berømte producent Capo Zafferano og den efterhånden meget populære Primotivo-drue.

Vinen er fra Puglia, og den har dermed karakteristiske salte noter, fordi Capo Zafferano ligger tæt på havet. Den salte noter kommer til udtryk sammen med både søde og syrlige noter, der tilsammen giver en helt særlig vinoplevelse. De mest gennemtrængende smagsnoter er en afstemt kombination af hindbær, blomme og vanilje, der præsenteres i en smuk, mørk rubinrød farve og med en lang eftersmag.

Køb vinen her.

Selvforkælelse med Zinfandel: Brazin (B)Old Vine Zinfandel 2020

Druen mange kender, og som de fleste holder af; Zinfandel. Her i en komprimeret og kraftfuld vinoplevelse. Flasken her er resultatet af Brazin-producentens kombination af gamle traditioner videreført i 3. generation og den nyeste generations nyeste muligheder indenfor vinfremstillingsteknologier. 

I vinen her finder du de helt tunge og intense smagsnoter; tobak, chokolade og brombær. Den kan fylde et vinglas med ren selvforkælelse eller give din modne ost eller vildt-servering ganske hæderligt selskab. En flaske Zinfandel-vin, der kun understreger, hvorfor det er så populær en drue.

Køb vinen her.  

En kærlighedserklæring til kroppen: Niepoort Colheita 2007

Når en kold vinterkrop møder en aromatisk mundfuld portvin som her, så rykker sommerens friske, søde smage ind. Producenten Niepoort har med årgangsportvinen her hældt det bedste fra år 2007 på flaske.

Portvinen rummer frugtige og karamelliserede smagsnoter, som i særlig grad også er præget af karakteristiske fadnoter fra lagringen i egetræsfade. Når den er hentet hjem i privaten skal du ikke bekymre dig om lagring, for en elegant og intens smagsoplevelse som denne, får ikke lov til at ligge længe, for det er i sandhed en smagfuld kærlighedserklæring til vinelskeren.

Køb vinen her.