Kombinér bevægelse med kreativitet: 3 ting, du kan lave med børnene i efterårsferien

Sponseret indhold

12/10/2023

Foto: Fotograf Nils Bergendal / Hoi Forlag
Foto: Fotograf Nils Bergendal / Hoi Forlag

Skrevet af Emil B.

Efteråret har banket på længe, og de smukke farver viser sig flot frem udenfor – og nu står efterårsferien snart for døren, men hvad skal du lave med børnene eller børnebørnene, som ikke involverer tomme pengepunge og de samme kedelige aktiviteter? Her får du 3 bud på aktiviteter, der kombinerer bevægelse og kreativitet.

Skab naturkunst

Noget af det bedste ved efteråret er mange flotte farver, der viser sig i naturen, og farverne er med til at vække de kreative sanser – både for børn og voksne. Tag derfor hele familien med ud i skoven, og lad jagten begynde på finurlige og fine ting, man kan finde i skovbunden, i træerne og under sten. Der er ingen begrænsninger for, hvad der er kunst, og børnene vil elske at lave deres egne flotte kunstværker med ting, de selv har fundet.

Dans din drømmeby inspireret af dansebog

Skærmen har fundet sin plads i de fleste børnefamiliers hjem, og den fylder mere og mere med diverse spil såsom Fortnite og Minecraft. Her er en mulighed for at kombinere spil, leg, fantasi og kreativitet, som børnene kender fra Minecraft – de skal bruge kroppen til at danse deres egen drømmeby. Det er en leg, der giver fantasien frit spil til at danse og skabe bygninger med kroppen, der afspejler deres visioner for en drømmeby.

Du kan finde eksempler og inspiration i ”Alle vil være rumraketten”, en kreativ dansebog, hvor alt bliver taget ned på børnenes niveau. Den kan købes her.

Lav jeres egne udklædninger med teaterforestilling

Efterårsferie er også lig med forberedelse til halloween. Og man kan ikke sige halloween uden kostumer, men for mange forældre kan hjemmelavede kostumer være uoverskuelige, og Fætter BR er for dyrt. Så hvad med at lade børnene være med? Find gammelt tøj, stofrester, pap og dingenoter frem, sæt dig ned med børnene og snak med dem om, hvilke fantasifulde kostumer der kunne komme ud af det, du har fundet. Hvis ikke det er godt nok til halloween, kan de garanteret bruges til at lave en lille teaterforestilling, når I er færdige.